Hopp til innhold

Brente Donald Trump

Mexicanerne har nå blitt kreative i sin motstand mot Donald Trump. I helgen ble en tre meter høy dukke som skulle forestille den amerikanske politikeren brent under en religiøs feiring.

MEXICO-US-HOLY-WEEK-TRUMP

Under påskeseremonien er det egentlig dukker som representerer Judas som blir brent, men det hele har utartet seg.

Foto: YURI CORTEZ / Afp

Det er en veldig gammel seremoni i en rekke katolske og ortodokse land. Den er ikke en del av den offentlige liturgien i kirken, men har vokst fram som en populær hendelse. Målet er å rense vekk det onde.

Tradisjonelt er det Judas Iskariot, mannen som sørget for at romerne fikk tak i Jesus, som blir brent. Nå i moderne tid er det ofte at også andre, hatefulle figurer blir hengt opp for brenning.

Dukker som skal forestille Osama bin Laden har ofte blitt flammenes rov i nabolaget som lørdag kveld så en brennende Donald Trump, skriver Chicago Tribune som hadde en reporter på stedet.

Donald Trump er en upopulær figur i Mexico etter en rekke kontroversielle uttalelser om mexicanere og et forslag om å bygge en mur mellom USA og naboen i sør.

Les også: Difor er Trump kontroversiell

Forsøkte å brenne Obama

Nabolaget Santa Rosa Xochiac ligger i høydedragene sørvest for hovedstaden, og klar for brenning lørdag var det også en figur som representerte president Barack Obama. Med i den lite ærerike forsamlingen var det også en rekke upopulære mexicanske politikere og maktpersoner.

– Donald Trump er en reell trussel for latinamerikanere, sier mannen som lagde Trump-dukken, Leonardo Linares, til Chicago Tribune.

– Han er en bra mann å brenne som Judas.

Da luntene ble tent, nektet Obama å ta fyr, mens Osama forsvant i et stort smell. Donald Trumps lidelse tok lengre tid. Først ble ett ben sprengt vekk, så det andre.

MEXICO-US-HOLY WEEK-TRUMP

Mannen som lagde den vel tre meter høye dukken, Leonardo Linares, mener Donald Trump er en bra mann å brenne.

Foto: RONALDO SCHEMIDT / Afp

Sprengt hodet til Trump

Ifølge Chicago Tribune ropte forsamlingen "død, død" mens det hele foregikk, og brøt ut i jubel under finalen, da hodet til den amerikanske politikeren ble sprengt.

Vi gjentar at det var en dukke som var i sentrum av oppmerksomheten, og ikke Donald Trump selv.

Mannen som ligger an til å hale inn den republikanske nominasjonen i presidentvalgkampen ser ut til å ha brukt lørdag kveld på Twitter.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt