Brannen etterforskes som drap

Myndighetene i California bekrefter at skogbrannen, der to brannmenn døde, var påsatt. Nå iverksettes drapsetterforskning.

Brannmannskaper inspiserer områder der skogbrannen har herjet.

Brannmannskaper inspiserer områder der skogbrannen har herjet.

Foto: MARK RALSTON / AFP

Det amerikanske skogvesenet sier nå at skogbrannen var påsatt.

En kilde nær etterforskningen sier etterforskere har funnet bevis på brannstifting nær stedet der brannen begynte, ved 29 miles-merket på Angeles Crest Highway, skriver LA Times .

SAKEN FORTSETTER UNDER VIDEOEN:

Video nsps_upload_2009_9_4_8_12_57_707.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Klikk på bilde for video: - Skogbrannen er påsatt.

- Alle bør være sinte

Lokale i myndigheter i Los Angeles, ved Lee Baca, sier på sin side at de ikke vil offentliggjøre så mange detaljer av frykt for at det skal skade etterforskningen, og muligheten til å finne og straffeforfølge en brannstifter.

- Jeg er sint. Alle bør være sinte. Denne brannen har ødelagt halvparten av en av de fineste naturområdene, Angeles National Forrest. Den har tvunget tusener fra sine hjem, og ikke minst kostet to heroiske brannmenn livet , sa Baca.

Baca understreker at etterforskningen ennå vil holde alle muligheter åpne. Han sier undersøkelser viser at brannen ble tent på med overlegg, men at det kan være en mulighet for at den kan ha startet fordi en person var uaktsom. Uansett vil myndighetene opprettholde en drapssiktelse.

Beviser kan være borte

Arbeidet med etterforskningen er blitt gjort vanskeligere siden brannen har herjet i to omganger over arnestedet, der man håper å finne viktige beviser, sier en kilde til The Times.

I tillegg til de to døde, er flere også blitt skadet. Seks brannmenn fra New Mexico ble i går innlagt på sykehus, to av dem med moderate skader, fire med lettere skader.

Mer enn 59.000 hektar er lagt i akse, 64 hjem er blitt ødelagt i storbrannen som har rast siden før helgen, ennå er ikke brannen slukket alle steder.

Et tykt lag av røyk har lagt seg over områder i sørøst, noe som begrenser muligheten for å bruke fly til å slukke brannen.

SISTE NYTT

Siste nytt

Derfor er det bråk i Jerusalem

Flere hundre palestinere er skadet de siste dagene etter at israelsk politi stormet Al Aqsa-moskeen i Jerusalem. Situasjonen i den hellige byen kan komme ut av kontroll, ifølge eksperter. Hva er det som egentlig skjer?