NRK Meny
Normal

Brann stanset oljeoppsamling i Mexicogolfen

En brann på et oppsamlingsskip gjorde at BP måtte stanse oppsamlingen av olje i Mexicogolfen i flere timer, men arbeidet er nå i gang igjen.

Discoverer Enterprise

Bildet viser skipet «Discovrer Enterprise» som samler opp oljen fra utslippet fra riggen i Mexicogolfen. Tirsdag brøt det ut brann på skipet etter et lynnedslag.

Foto: HO / Afp

– Jeg kan bekrefte at arbeidet er i gang igjen, sier Gina Ruoti i den amerikanske kystvakten tirsdag kveld til nyhetsbyrået Reuters.

BP opplyste at en mindre brann brøt ut etter et lynnedslag på boretårnet på skipet «Discoverer Enterprise» tirsdag.

Brannen ble raskt slukket, men BP måtte avbryte arbeidet med å samle opp oljen som BP klarer å fange opp fra lekkasjen 1500 meter under havflaten.

Tok avstand fra BP

Sjefene for de største oljeselskapene i USA, ExxonMobil, Chevron, Shell og ConocoPhillips møtte sammen med BP i Kongressen tirsdag til en høring om oljekatastrofen.

Der forsøkte de fire oljelederne å distansere seg fra BP og mente ulykken ikke hadde skjedd dersom BP hadde fulgt samme prosedyrer som de andre gjør, og håper med det at de kan unngå at rasende kongressrepresentanter innfører ny og strengere reguleringer.

Oljesjefenei ExxonMobil, Chevron, ConocoPhillips, Shell og BP

Oljesjefene Rex Tillerson i ExxonMobil, John Watson i Chevron, James Mulva i ConocoPhillips, Marvin Odum forsøkte å distansere seg fra BP-sjef Lamar McKay (t.h.) under høringen i Kongressen tirsdag.

Foto: LARRY DOWNING / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt