NRK Meny
Normal

Etterforskes som mordbrann

Ingen ble skadd i det som er den andre moskebrannen på få dager i Sverige. – Det er ingen naturlig grunn til at brannen skulle oppstå, sier svensk redningstjeneste.

Moskébrann

Moskebrannen i Eskilstuna var påsatt mener politiet, nå etterforsker de nok en moskebrann de mener var påsatt.

Foto: PONTUS STENBERG / NTB scanpix

Rundt klokken kvart over tre natt til mandag gikk nok en brannalarm i en svensk moske. Det var i utkanten av Eslöv i Skåne, at brannen oppsto i et kjellerlokale som brukes som moske.

– Det er en knust vindusrute og det har brent både innenfor og utenfor vinduet. Vi kan ikke se at det finnes noen naturlig forklaring på hvorfor denne brannen har oppstått, sier Gunnar Sandell i svensk redningstjeneste til Sveriges radio.

De mistenker at brannen er påsatt.

– Ja, det kan vi ikke se bort i fra.

Moske i boligblokk

Ingen ble skadd i brannen, men siden brannen mistenkes påsatt, og oppsto i et kjellerlokale der det er flere leiligheter i etasjene over, etterforskes brannen nå som mordbrann.

– Det er opprettet en anmeldelse på mordbrann, med tanke på at dette dreier seg om en boligblokk, opplyser Stephan Söderholm i Skåne-politiet til Sydsvenskan.

– Det ble trolig brukt brannfarlig veske og tent på, sier politiets innsatsleder Sven Krok.

Brannmannskapene fikk kontroll over brannen i løpet av kort tid, og ingen kom til skade. De materielle skadene var også begrensede.

Fem skadd i moskebrann første juledag

Det har vært skadeverk på moskeen flere ganger de siste månedene, og det skal dreie seg om knuste ruter og spraying av skjellsord utenfor lokalet.

Første juledag brant det i en moske i Eskilstuna i Sverige, denne brannen er det også mistanke om at er påsatt. Fem mennesker ble skadd i brannen, og det skal ifølge vitner har blitt kastet en brennende gjenstand gjennom et vindu i bygningen.

Politiet har ennå ikke funnet bevis på dette, men utelukker ikke at det kan være tilfelle. det skriver Aftonbladet.

Det skal ha vært 70 personer inne i moskeen da brannen brøt ut.

Flere andre moskeer i Sverige er også påtent de siste årene, blant annet i Malmö, Trollhättan og Hallunda.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt