NRK Meny
Normal

Bråk med "den magiske negeren"

En støtende sang med rasistiske undertoner om Barack Obama har blitt en sentral sak i valget av ny leder for det republikanske partiet.

Barack Obama
Foto: Alex Brandon / AP

Sangen "Barack the Magic Negro" ble inkludert på en CD som har blitt distribuert av Chip Saltsman . Saltsman kjemper om å bli valgt som den neste formannen i det republikanske partiet.

Saltsman sendte CDen ”We Hate the US” i julegave til sine republikanske venner. CDen er en samleplate med sanger som er kritiske til de liberale kreftene i USA.

Motkandidaten, og den sittende formannen Mike Duncan , har markert seg mot bruken av sangen.

- Tar oss ikke i den riktige retningen

Mike Duncan

Mike Duncan.

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

- Valget i 2008 var en oppvekker for republikanerne om å nå ut og bringe flere mennesker inn i partiet. Jeg er sjokkert og kan ikke tro at noen mener dette er passende da det helt klart ikke tar oss i den riktige retningen, sier Duncan.

Saltsman har forsvart julegaven sin og sier at alle som hører på den vil forstå at det bare dreier seg om lettbent satire, og at alt oppstyret har blitt skapt av liberale medier.

Lederen av det republikanske partiet i Michigan, Saul Anuzis , synes ikke det var en morsom gave.

- Etter min mening er det ikke morsomt og det er dårlig smak, sier Anuzis.

Han la til at alle som tegner et bilde av det republikanske partiet som ”motivert i sin kritikk av Obama ut fra annet enn en forskjell i filosofi gjør vårt parti en bjørnetjeneste.”

- Puff enig

Sangen bruker melodien til "Puff, the Magic Dragon" . Sangen ble skrevet av Peter Yarrow fra gruppa ”Peter, Paul and Mary”, og han bidro i Obamas valgkamp.

Han mener at distribusjonen av sangen er ”ikke bare fornærmende, men sjokkerende og bedrøvende til det ekstreme.”

- Det er nesten utenkelig for meg at Saltsman blir vurdert til topp-posisjonen i det republikanske partiet. Puff selv, hvis spurt, vil være helt enig med meg, sier Yarrow til CNN.

- Hypersensitivt media

Ken Blackwell

Ken Blackwell.

Foto: Wikimedia Commons

Ken Blackwell kjemper selv om posisjonen med Saltsman og Duncan. Han forsvarer Saltsman.

- Uheldigvis finnes det en hypersensitivitet i media når det gjelder rase. Årsaken er hovedsakelig at Obama er den første valgte afrikansk-amerikanske presidenten, sier Blackwell til Politico.

Blackwell blir den første afrikansk-amerikanske formannen i det republikanske partiet dersom han blir valgt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt