NRK Meny
Normal

Bowe Bergdahls foreldre drapstruet

FBI etterforsker nå drapstrusler mot foreldrene til den løslatte amerikanske soldaten Bowe Bergdahl.

Foreldrene til Bowe Bergdahl, Jani og Bob, hilser på Barack Obama

Forrige lørdag stod Bob og Jani Bergdahl sammen med Barack Obama foran Det hvite hus og fortalte verden at deres sønn var frigitt. Nå er de drapstruet.

Foto: Carolyn Kaster / Ap

Hailey, Idaho

Mange i den lille byen Hailey i Idaho hadde sett frem til velkomstfesten. Nå er den avlyst på grunn av frykt for sikkerheten til familien.

Foto: Brian Skoloff / Ap

En av truslene kom like før det ble bestemt at mottakelsen i hjembyen Hailey avlyses på grunn av frykt for sikkerheten til Bergdahl og hans familie.

Det bekrefter FBI ifølge den engelske avisen The Guardian.

Kritikk

Det har vært en økende grad av misnøye de siste dagene og USAs president Barack Obama har møtt økende kritikk for avgjørelsen om å bytte Bergdahl mot fem Guantánamo fanger.

Også flere av Bergdahls soldatkolleger i Afghanistan har vært kritiske til fangeutvekslingene og har hevdet at han deserterte og hadde skylden for alle de åtte soldatene som mistet livet i området fra juli til september 2009.

Obama selv sier han ikke angrer på fangeutvekslingen med Taliban.

– Vi grep muligheten som bød seg. Det kommer jeg ikke til å beklage, sa Obama under pressekonferansen etter G7-toppmøtet i Brussel torsdag.

Torturert

Bergdahl har selv fortalt det medisinske personellet som undersøkte ham at han ble holdt fanget i et lite metall bur og ble gjentatte ganger torturert i løpet av de fem årene han satt fanget i Afghanistan.

Det skriver The New York Times i dag.

Han skal også ha blitt holdt i total isolasjon og mørke i ukevis, som straff for å ha forsøkt å rømme.

Bergdahl skal nå være i stand til å reise, men ikke frisk nok til treffe familie og venner.

Delt i synet

I en meningsmåling som Ipsos har gjennomført for nyhetsbyrået Reuters denne uken viser det seg at amerikanerne er delt i synet på utvekslingen.

44 prosent er uenige i at det var riktig å løslate Taliban-fanger for å få hjem Bergdahl. 26 prosent av disse igjen uttrykker sterk uenighet. Samtidig svarer 29 prosent at de mener fangeutvekslingen var riktig. 27 prosent svarer at de er usikre.

FBI ønsker ikke kommentere innholdet i truslene som er rettet mot familien, men understreker at de tar alle seriøst.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt