Såret Boston-mistenkt overført til fengsel

Dzhokhar Tsarnaev, som er mistenkt for å ha stått bak terrorangrepet mot Boston maraton sammen med broren sin, er overført fra sykehuset til et fengsel.

USA-EXPLOSIONS/RADICALISATION A combination of handout pictures show the suspects wanted for questioning in relation to the Boston Marathon bombing

Dzhokhar Tsarnaev (t.h.) er nå overflyttet fra sykehus til fengsel. Broren Tamerlan (t.v.) ble drept da han ble forsøkt arrestert.

Foto: HANDOUT / Reuters

Det er nyhetsbyrået Reuters som melder dette. Den 19 år gamle mannen ble alvorlig såret i en skuddveksling med politiet, og da han ble arrestert var tilstanden hans ifølge Beth Israel-sykehuset i Boston kritisk, men stabil.

Han ble etter noen dager i stand til å kommunisere med politiet skriftlig, og da tilsto han blant annet at han og broren også hadde konkrete planer om å gjennomføre et terrorangrep mot Times Square i New York.

Han ble behandlet på dette sykehuset sammen med mange av ofrene for terrorbombene.

Broren Tamerlan (26) ble drept da han prøvde å flykte fra politiet, mens Dzokhar var på flukt i over ett døgn før han ble funnet og arrestert. Da hadde han sterkt såret søkt tilflukt i en båt som lå i vinteropplag i en hage i et boligområde i Boston.

De to brødrene har tsjetsjensk bakgrunn, men har bodd i USA siden de var barn.

US Marshalls Service opplyser nå at han blitt flyttet til et fengsel i Fort Devens i Massachusetts. Han ble siktet for terrorangrepet mot Boston maraton 15. april sist mandag.

Tre mennesker ble drept og 264 såret i angrepet, som skjedde i målområdet under det berømte maratonløpet.

LES OGSÅ: Da den tsjetjenske krigen kom til Boston

LES OGSÅ: Putin vil terror-samarbeide med USA

LES OGSÅ: Politiet: Terrormistenkte var alene om Boston-bombene


SISTE NYTT

Siste nytt