Hopp til innhold

Boston-angrep skal ha vært hevn

Den yngste av de to antatte Boston-bomberne skal ha forklart at maratonangrepet var hevn for USAs angrep mot muslimer i Afghanistan og Irak.

Dzjokhar Tsarnajev

Den terrormistenkte skal ha forklart seg likt om hva som var motivet for angrepet i det første politiavhøret.

Foto: HANDOUT / Reuters

Ifølge CBS News skal terrormistenkte Dzjokhar Tsarnajev (19) ha skriblet ned beskjeden på en vegg i båten han lå hardt skadet i under politijakten.

I beskjeden skal Tsarnajev ha kalt de drepte og skadde i bombeangrepet for «collateral damage», og trukket paralleller til hvordan muslimer på samme måte har blitt drept under de amerikanskledede krigene.

19-åringen skal også ha fortalt at han ikke sørget over sin døde eldre bror, Tamerlan, fordi han ifølge Dzjokhar nå er martyr i paradis, og at han forventet å møte broren igjen der.

Skal ha gitt samme forklaring i politiavhør

På båtveggen skal han også ha skrevet at «et angrep på en muslim er et angrep på alle muslimer». Ifølge CNN skal Dzjokhar også ha gitt den samme forklaringen til etterforskerne fra sykesenga etter at han ble pågrepet.

Det har hittil vært uklart hva som var motivet for at brødrene skal ha sprengt to bomber under det populære Boston-maratonen 15. april i år. Angrepet tok tre menneskeliv og skadet mer enn 260 andre personer.

Den eldste av de to mistenkte, Tamerlan Tsarnaev, døde etter en skyteepisode mellom brødrene og politiet fire dager etter bombeangrepet.

SISTE NYTT

Siste nytt