Gui Minhai var den første som forsvant.
Sporene etter den kinesiske forleggeren - som for øvrig har svensk pass - slutter utenfor ferieleiligheten hans i den thailandske feriebyen Pattaya.
Overvåkingsbilder viser hvordan Gui forlater leiligheten og setter seg inn i en bil sammen med en annen mann av kinesisk utseende.
I flere år tjente Gui gode penger på å utgi sladrebøker om privatlivet til Kinas elite. Bøkene solgte som varmt hvetebrød i bokhandler i Hongkong.
Anonyme kilder sier til avisa The Guardian at en ny bok var på trappene, med tittelen «Xi Jinping og hans seks kvinner».
Ytterligere fire forsvinner
I løpet av de siste månedene har ytterligere fire personer som kan knyttes til en bokhandel i Hongkong forsvunnet.
Den siste, Lee Bo, forsvant for en uke siden på mystisk vis fra Hongkongs gater.
I dag dukket et håndskrevet brev opp, angivelig fra Lee, der han hevder at han er ved godt mot, og at han bistår med en etterforskning på det kinesiske fastlandet.
Hans kone har siden trukket tilbake savnetmeldingen av ham, noe som har fått enkelte til å mistenke at også hun er under press.
Ett land - to systemer
Bortføringen av Lee Bo har satt sinnene i kok i Hongkong. Byen har egne lover, egne domstoler og egen politistyrke, og styres fortsatt etter en grunnlov nedskrevet av britene før den kinesiske maktovertakelsen i 1997.
Selv byens vanligvis Beijing-vennlige regjeringssjef, C.Y Leung, kalte det i helgen «uakseptabelt» dersom Lee Bo er bortført til fastlandet av kinesiske agenter.
– Bortføringen av Lee Bo forandrer alt. Den viser at ordningen med «ett land, to systemer» fullstendig har kollapset, sier en kjent forlegger i byen, Bao Pu, til The Guardian.
Hongkongs forleggere og journalister frykter at trykkefriheten i byen nå raseres; og at mange ikke lenger vil våge å trykke tekster som er kritiske til myndighetene i Beijing.
Kina nekter kjennskap
Kinesisk politi i byen Shenzen, rett over grensen fra Hongkong, nekter all kjennskap til forsvinningene. Kinesiske myndigheter sier de ikke er kjent med saken.
Den forklaringen er det likevel mange som ikke tror på.
Demonstrantene som tok til gatene i Hongkong nå i helgen frykter at de mystiske bortføringene rundt en bokhandel i Causeway Bay nå er et signal om at kommunistpartiet er villig til å kutte hjørner og se på Hongkong som en by i Kina, bare målet er viktig nok.
Som å stanse utgivelsen av en sladrebok om privatlivet til Kinas president.