Hopp til innhold

Borgermesteren i Seoul funnet død etter anklager om seksuell trakassering

Park Won-Soon la igjen sine siste ord torsdag kveld, før han dro hjemmefra.

Park Won-Soon funnet død

Letemannskapet bærer kroppen til borgermesteren i Seoul, Park Won-Soon, etter en omfattende leteoperasjon i løpet av natten til fredag.

Foto: KIM HONG-JI / Reuters

Borgermesteren i den sørkoreanske hovedstaden kom i søkelyset på onsdag. En av hans sekretærer i rådhuset har anklaget ham for seksuell trakassering, skriver avisen Korea Herald.

Sekretæren sier Park tok på henne flere ganger siden de begynte å jobbe sammen i 2017. Hun viste til tekstmeldinger de to hadde sendt hverandre på appen Telegram som bevis.

Rådhuset i Seoul sier Park hadde vært sykmeldt hele torsdagen, og hadde nettopp avlyst et møte før han forsvant.

Farvel

Parks kropp ble funnet rett etter midnatt, ved fjellet Bukhansan utenfor Seoul. Hjemme hadde han etterlatt et slags testament.

I brevet sto det følgende:

«Beklager alle sammen. Jeg er takknemlig overfor alle jeg har delt livet mitt med. Jeg er lei meg for familien min, for jeg ga dem bare smerte. Jeg ønsker å bli kremert og at asken min spres over mine foreldres grav. Farvel.»

Datteren kontaktet politiet etter å ha funnet brevet. Mer enn 770 politibetjenter, en ambulanse og flere brannbiler var med på leteaksjonen som fulgte.

Minnesmerke for borgermester Park i Seoul

Dette bildet viser et minnesmerke for borgermester Park foran rådhuset. Bystyret har annonsert at det vil avholdes en fem dager lang begravelse for Park.

Foto: Rådhuset i Seoul

Selvmordsproblem

Parks tilsynelatende selvmord setter lys på Sør-Koreas selvmordsproblem, skriver The Herald.

Tidligere president Roh Moo-hyun tok sitt eget liv i 2009. Også lederen i Rettferdighetspartiet, Roh Heo-chan, begikk selvmord i 2018.

Park Won-Soon (64) var svært populær. Han ble av mange sett på som en mulig etterfølger for sittende president Moon Jae-in ved valget i 2022.

Han var medlem av Moons Demokratiske Parti, og hadde siden 2011 vært borgermester i byen der det bor mer enn 10 millioner mennesker.

Park etterlater seg en datter, en sønn, og sin kone.

SISTE NYTT

Siste nytt