Bombet bolighus i Tripoli

Flere døde er hentet ut av et ødelagt hus i Tripoli. Det ser ut til at et NATO-angrep har rammet et boligområde, melder BBC.

Video NATO-angrep i Tripoli

VIDEO: Se ødeleggelsene etter NATO-angrepet her.

Den britiske kringkasterens reporter på stedet så selv to døde bli fraktet bort fra den ødelagte bygningen. En journalist fra nyhetsbyrået Reuters så én person bli hentet ut av bygningsrestene.

Lokale innbyggere forteller at en hel familie er blitt drept, og libyske myndigheter hevder ni sivile er døde. De utenlandske journalistene i byen kan imidlertid ikke bekrefte disse opplysningene.

Libyske myndigheter hevder også at et barn skal være blant de drepte.

NATO benekter å ha angrepet boligområder i nattens angrep, melder Sky News.

Ifølge NATO kommer påstandene til å bli undersøkt.

Rammet fattig bydel

Angrepet skal ha rammet bydelen Suq Al Juma rundt midnatt. NATO har så langt ikke kommentert hendelsen. Alliansen har tidligere innrømmet at sivile områder som følge av uhell er blitt rammet i noen av bombeangrepene mot mål i Libya.

Bydelen Suq Al Juma er forholdsvis fattig og kjent som et område hvor mange av innbyggerne er motstandere av diktatoren Muammar Gaddafi og hans regime.

Folk fra de libyske redningstjenestene jobbet sammen med en stor gruppe lokale menn for å fjerne restene av den sammenraste bygningen natt til søndag.

– De sivile husene ble med overlegg gjort til mål. Dette er et nytt tegn på Vestens brutalitet, hevdet Libyas viseutenriksminister Khaled Kaim.

Artikkelen fortsetter under bildet

Libyere viser fram barneklær ved en bygning som angivelig ble bombet av NATOs kampfly.

Libyere viser fram barneklær ved en bygning som angivelig ble bombet av NATOs kampfly.

Foto: AHMED JADALLAH / Reuters

Barn døde i angrepet

Flere journalister i byen ble tatt med til et sykehus hvor de fikk se minst tre døde, blant dem et spedbarn. I tillegg fikk de se et barn som var skadd.

Ifølge libyske tjenestemenn var alle disse ofre for bombeangrepet natt til søndag. Dette er så langt ikke bekreftet av uavhengige kilder.

For to uker siden ble reportere tatt med til det samme sykehuset hvor de fikk se et barn som ifølge myndighetene var såret i NATO-angrep. Men en ansatt ved sykehuset skal da ha opplyst at skadene i virkeligheten skyldtes en trafikkulykke.

Forsvaret vil ikke kommentere

Forsvarsledelsen i Norge vil ikke kommentere påstandene om at NATO-bomber drepte sju sivile i et boligområde natt til søndag.

– For kommentarer om enkelthendelser viser vi til NATO, sier oberstløytnant John Espen Lien ved Forsvarets operative hovedkvarter til NTB.

Han vil heller ikke svare på om norske kampfly kan ha vært involvert i hendelsen.

– Det er ikke riktig av oss å kommentere slike detaljer, sier han.
Selv om forsvarsminister Grete Faremo (Ap) har lovet mer åpenhet om Libya-bidraget, vil det heller ikke de nærmeste dagene bli gjort klart fra Forsvarets om det var norske fly som sto bak den påståtte feilbombingen eller ikke.

Over 50 døde

I løpet av helga skal også over 50 mennesker ha blitt drept i kamper i Libya.

Minst åtte aktivister og 45 regjeringssoldater skal være drept i kamper nordvest i Libya, sa en av opprørerne.

Flere skal også ha blitt såret i sammenstøtene mellom styrker lojale til president Muammar al-Gaddafi og opprørere i byen Nalut, melder nyhetsbyrået Reuters.

Libyske opprørere har nå kontroll over en tredjedel av landet i øst, og delvis kontroll over mindre områder i vest, inkludert byen Misrata. Tripoli er fremdeles under statlig kontroll.

NATO har angrepet mer enn 10.000 ganger med fly siden operasjonene i Libya startet. 4000 av angrepene har vært rettet mot regjeringsmål, melder BBC.
SISTE NYTT

Siste nytt