Bombemistenkt pågrepet

Det er lettelse i Boston i USA etter at den siste av de to terrormistenkte brødrene ble pågrepet av politiet i en storstilt politiaksjon like før klokken 03 i natt norsk tid.

Politiet fikk natt til lørdag norsk tid kontroll over den terrormistenkte 19-åringen som har

SE VIDEO: Her aksjonerer politiet mot den terrormistenkte mannen i Watertown i Boston.

– Fanget! Jakten er over. Letingen er fullført. Terroren er over. Og rettferdigheten har seiret, skrev politiet på Twitter natt til lørdag norsk tid.

Dsjokhar Tsarnajev (19) ble arrestert etter en omfattende politiaksjon. Han gjemte seg i en båt i en hage i Franklin Street i Watertown da han ble funnet og omringet av store politistyrker.

Den terrormistenkte mannen er alvorlig skadet, men ifølge CNN betegnes ikke tilstanden som livstruende.

Kort tid etter pågripelsen møtte etterforskningslederne et enormt pressekorps i Watertown.

– Vi er utrolig takknemlige for resultat vi fikk i kveld. Den mistenkte er pågrepet. Jeg ville takke alle som har jobbet så hardt med denne saken de siste fire dagene, sa Timothy Alben, sjef for delstatspolitiet i Massachusetts.

Her blir han oppdaget

Tsarnajev ble oppdaget av en innbygger i Watertown. David Henneberry oppdaget blod på båten som stod i hagen hans. Da han løftet presenningen, oppdaget han en person dekket i blod. Her klatrer angivelig 19-åringen ut fra skjulestedet sitt. Dette bildet stammer fra et overvåkningskamera i Franklin Street og skal ha blitt tatt fredag morgen.

Foto: CBS NEWS / Afp/NTB Scanpix

Oppdaget blod på en båt

Etterpå opplyste politimester i Boston, Ed Davis, om hvordan de kom på sporet av Tsarnajev.

Tidlig på kvelden gikk myndighetene ut og opphevet anmodningen om at innbyggerne i området måtte holde seg innendørs. Deretter gikk David Henneberry fra Watertown ut i hagen for å trekke litt frisk luft.

– Da han gikk ut i kveld, oppdaget han blod på båten som stod i hagen hans. Da han løftet presenningen, oppdaget han en person dekket i blod. Han løp inn igjen og ringte nødnummeret, sa Davis.

Det ble en skuddveksling mellom politistyrkene og Tsarnajev etter at de kom til stedet omtrent klokken 01 natt til lørdag norsk tid.

Båten sto plassert på en tilhenger i hagen. Tsarnajev hadde trolig gjemt seg der mens politiet i timesvis drev en intens klappjakt på ham.

Folk strømmet til gatene for å hylle politimannskapene etter nattens dramatiske aksjon.

SE VIDEO: Etter at aksjonen var over, ble det feiret i Bostons gater.

–Tilstanden hans er alvorlig

Et stort antall politifolk deltok i operasjonen i Watertown. Helikoptre fløy over området, og politiet utløste sjokkgranater. De forsøkte lenge å kommunisere med Tsarnajev og få han til å overgi seg.

Da det ikke gav resultater brukte politiet en fjernstyrt robot for å ta bort presenningen som dekket båten. Like etterpå ble den terrormistenkte mannen pågrepet.

– Til slutt rykket vi inn med et team og fikk hentet den mistenkte ut av båten. Mannen ble fraktet til sykehus – tilstanden er alvorlig, sa Davis.

Tilstanden hans blir ikke betegnes som livstruende. Det antas at han ble truffet i en annen skuddveksling med politiet kvelden i forveien.

Utenfor båten som 19-åringene gjemte seg inne i

Dsjokhar Tsarnajev gjemte seg i en båt i en eiendom i Watertown. Her blir båten bevoktet av en FBI-offiser.

Foto: Lucas Jackson / Reuters/NTB Scanpix

Feiret i Watertowns gater

Det skal var frykt for at den mistenkte hadde flere eksplosiver på kroppen.

Lokale innbyggere i nabolaget i Watertown spurte politiet om mannen de førte bort, virkelig var den mistenkte. Da svaret var ja, begynte folk å klappe.

Klappingen fortsatte da et meget stort antall politibiler, ambulanser og brannbiler passerte på vei ut av området. I minuttene og timene etter ble det feiret i Watertowns gater.

Politi-applaus Boston

Publikum applauderer for politiet etter at den siste mistenkte etter Boston Marathon-bombingen ble tatt i natt.

Foto: Charles Krupa / Ap

Skuddveksling

Kort tid før politioperasjonen natt til lørdag norsk tid holdt politiet og delstatsmyndighetene en pressekonferanse hvor de sa at Tsarnajev fortsatt var på frifot.

Innbyggerne i Boston og områdene rundt fikk beskjed om at de ikke lenger trengte å holde seg innendørs.

Torsdag kveld var det en skuddveksling mellom politiet og brødrene Dsjokhar og Tamerlan Tsarnajev. Det ble utløst eksplosiver og avfyrt minst 200 skudd, ifølge Massachusetts guvernør Deval Patrick.

Den eldste broren ble drept, mens 19 år gamle Dsjokhar klarte å komme seg unna.

De to brødrene antas å ha stått bak terrorangrepet mot Boston maraton mandag. Tre mennesker ble drept og over 170 såret da to bomber eksploderte i målområdet.

Dzhokhar A. Tsarnaev

Dsjokhar Tsarnajev (19) ble pågrepet av politiet i Watertown natt til lørdag. Mannen er mistenkt for å stå bak Boston-bombene.

Foto: Robin Young / Ap

– Det har vært en tøff uke

Like etter klokken fire natt til lørdag norsk tid talte også president Barack Obama til nasjonen.

– Det har vært en tøff uke, men enda en gang har denne nasjonen vist sin karakter. I kveld står vår nasjon i gjeld til folket i Boston og folket i Massachusetts, sa Obama da han kommenterte pågripelsen.

Obama uttrykte også stor takknemlighet til politifolkene som var med på aksjonen som endte med pågripelsen av den siste terrormistenkte.

Presidenten mintes også de tre som ble drept i terrorangrepet og politimannen som ble drept torsdag kveld lokal tid.

Presidet Barack Obama holdt en kort pressekonferanse etter nyheten om at den andre terrormistenkte personen var pågrepet i Boston.

SE VIDEO: President Barack Obama kommenterte pågripelsen natt til lørdag norsk tid.

SISTE NYTT

Siste nytt