NRK Meny
Normal

Bombegruppe rykket ut til den danske statsministerboligen etter mistenkelig veskefunn

Københavnpolitiets bombegruppe rykket mandag ut til den danske statsministerens private leilighet i det populære havnekvarteret Nyhavn i København, etter funn av en mistenkelig veske. Den inneholdt blant annet et eple og en sykkelhjelm.

Det danske nyhetsbyrået Ritzau skrev tidligere mandag at politiet har opplyst at det dreier seg om et mistenkelig veskefunn i gaten Heibergsgade, og at denne ble undersøkt av bombegruppen. Hele området ble evakuert.

Ifølge avisen Ekstra Bladet har Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen bolig rett ved området hvor vesken er funnet, og derfor var politiet ekstra på vakt.

– Det er funnet en mistenkelig veske i gaten og derfor har vi sperret av den og en del av Nyhavn, sa operasjonsleder Lars Vesterweel i Københavns politi til Ritzau.

Sykkelhjelm og eple rullet ut

Ifølge Ekstra Bladets reporter på stedet skjøt politiets bombegruppe på vesken med en bomberobot og uskadeliggjorde den, men det var tilsynelatende ingenting farlig i den.

– Blant restene av vesken, som nå ligger spredt på asfalten i Heibergsgade, lå de blant annet en sykkelhjelm som nå er helt svart. Også et eple trillet ut av den «mistenkelig» vesken, skriver avisen.

Stor uttrykking

Bombealarmen ble avblåst rundt klokken 19.30 og politiet fjernet sperringene rundt området, rundt to timer etter at de først rykket ut.

Det dreide seg om en veldig stor utrykking, og politiet i den danske hovedstaden sendte ut flere patruljer til området, meldte Ekstra Bladet.

Avisens reporter opplyste også at en akuttlege har rykket ut til området sammen med politiet i tillegg til ambulanser.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt