NRK Meny
Normal

Bombefrykt på Tivoli i København

Politiet i København sperret lørdag kveld av et større område rundt Tivoli på grunn av funn av en mistenkelig bil. 01.25 ble bombetrusselen avlyst.

Bombetrussel ved tivoli i København

MYE POLITI: Reporteren til Danmarks Radio på stedet kan fortelle om et stort politioppbud og avsperringer.

Foto: Nicolas Stig / Danmarks Radio

Dansk politi har nå kommet i kontakt med eieren av den polskregistrerte bilen som førte til full bombealarm og evakuering av 4000 besøkende og ansatte i København Tivoli. Eieren har forklart at ledningene og urene som førte til alarmen kun er "musikkutstyr".

Den mistenkelige bilen som er observert på området, har ifølge dansk TV2 ledninger som stikker ut.

Politiet fryktet derfor at det kan være snakk om en bombe.

– Vi undersøker bilen, og vi kan se en måler med en lader som teller opp og ned, sier vakthavende ved Københavns Politi til dansk TV 2.

Bilen det gjelder har polskregistrerte skilter.

– Jeg har fått vite at bilen har kjørt på tomgang i to timer, sier dansk TV 2s reporter på stedet.

Folk ved Rådhusplassen i København under bombefrykt

SENDT UT: Et stort antall mennesker er sendt ut av området, og politi holder vakt ved sperringene som her ved Rådhusplassen.

Foto: Nicolas Stig Nielsen / Danmarks Radio

Tivoli og området rundt ble sperret av klokken 22.30, og gjester og ansatte ble bedt om å forlate området i andre retninger enn mot den gaten der bilen stod.

– Vi har sperret av et område ved Tietgensgade og H.C. Andersens Boulevard fordi vi har funnet en mistenkelig bil i førstnevnte gate. Det kan se ut som det ligger en klokke inne i bilen, men nå får vi den undersøkt, sier vakthavende ved Københavns Politi til Danmarks radio.

Danske Ekstrabladet skriver at det er et område med en radius på 400 meter som er sperret av.

Alle de besøkende som måtte forlate Tivoli i en bestemt retning får ikke hente bilene sine på andre siden av området, skriver DR.


Laster kart, vennligst vent...

Danske medier skriver at den mistenkelige bilen skal stå et sted langs Tivoli på Tietgensgade, og at også H.C. Andersens Boulevard like ved rådhusplassen er sperret av.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt