NRK Meny
Normal

– Seks drept i selvmordsangrep i Kabul

En selvmordsbomber sprengte seg selv i luften ved inngangen til innenriksdepartementet.


Seks politimenn ble drept da det afghanske innenriksdepartementet ble rammet av et selvmordsangrep onsdag, ifølge en talsmann for regjeringen.

Iført uniform klarte mannen å komme seg gjennom flere sikkerhetspunkt, før han utløste bomben ved inngangspartiet til departementet, som ligger i sentrum av Kabul.

– En selvmordsbomber som hadde på seg en militæruniform detonerte sprengstoffene sine blant besøkende ved inngangen til innenriksdepartementet klokka 14.30, sier Sediq Sediqqi, talsmann for departementet.

Det ble først meldt om at fire hadde mistet livet, men så ble dødstallet justert opp til seks.

Uro i Kabul før valget

Afghanske myndigheter er i høy beredskap som følge av at landet velger ny president førstkommende helg. De siste ukene har flere personer blitt drept i angrep mot blant annet et gjestehus og Serena Hotel, som brukes av internasjonale delegasjoner.

Talsmann for Taliban, Zabihullah Mujahid, har tatt på seg ansvar for eksplosjonen, føle AP. Eksplosjonen kom bare timer etter at Taliban advarte afghanere mot å nærme seg stemmelokaler lørdag.

Den norske frilansjournalisten Christina Thommessen oppholder seg for tiden i Kabul for å dekke valget. Hun forteller at det har vært urolig i Kabul, og at folk nå tar ekstra forholdsregler.

– Folk er ekstra forsiktige

– Folk, særlig utlendinger, er veldig forsiktige. Mange internasjonale har blitt evakuert, og mange av dem som er igjen har begrensninger på hvor de får bevege seg, sier Thommessen.

Enkelte har fått beskjed om at de ikke får lov til å oppsøke steder hvor utlendinger ferdes, mens andre omtrent må holde seg hjemme. Også lokale frykter mer uro.

– Men det har vært krig i Afghanistan i over 30 år, så de lokale er vant til at det skjer mye rundt dem. De lever sine vanlige liv og gjør det de pleier å gjøre, sier Thommessen.

Ser på det som sin plikt å stemme

Hun har inntrykk av at mange afghanere ser på det som sin plikt å stemme valget 5. april.

– Folk er opptatt av valget. Jeg har vært rundt på marked og snakket med forskjellige folk. De er spente og engasjerte, og ser på det som sin plikt å avgi stemme, selv om de ikke stoler på at valget vil foregå på en ryddig måte, fortsetter Thommessen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt