NRK Meny
Normal

Bombeangrep mot regimet i Damaskus

Syrias hovedstad Damaskus ble onsdag morgen rammet av to kraftige eksplosjoner. Opprørere har tatt på seg ansvaret for angrepene.

En stor røyksøyle stiger opp fra et militærhovedkvarter etter to store eksplosjoner midt i Syrias hovedstad.

En stor røyksøyle stiger opp fra et militærhovedkvarter etter to store eksplosjoner midt i Syrias hovedstad (foto: Reuters).

Ifølge både tv-kanalen og eksilgruppen The Syrian Observatory for Human Rights basert i Storbritannia skjedde den ene eksplosjonen like ved et militært hovedkvarter.

Den andre eksplosjonen skal ha vært nært nabolaget Abou Roumaneh.

– To «terroristeksplosjoner» var rettet mot et militært hovedkvarter i området, ble det sagt på statlig tv.

Opprørere tar på seg ansvaret

Opprørsstyrken Den frie syriske hæren har tatt på seg ansvaret for de to bombene i sentrum av Damaskus. Ifølge syriske myndigheter kan den ene ha blitt plantet inne i et militærhovedkvarter, skriver NTB.

– Den frie syriske hæren rammet generalstabens bygg i Damaskus' Umayyad-torg og flere titalls ble drept i de to kraftige eksplosjonene, hevder styrken.

Informasjonsminister Zoabi avviser på sin side at noen ble drept i angrepet.

– Alle offiserer og alle talspersoner for hæren har det bra, sier ministeren og legger til at det er iverksatt søk etter dem som står bak angrepet.

Han mener også at den ene av bombene kan ha blitt plassert inne i bygget.

– Verk fra «terrorister»

Å kalle angrepene et verk fra terrorister, er kjent språk fra regimekontrollerte medier, og brukes gjerne om angrep utført av opprørerne i den syriske konflikten av regimet.

Det skal ha brutt ut branner i området etter eksplosjonene. Syrias informasjonsminister opplyser ifølge nyhetsbyrået AFP at ingen skal ha blitt skadd eller drept i eksplosjonene.

CNN viste onsdag morgen bilder fra Damaskus – et lag med røyk lå over en stor del av byen etter eksplosjonene. Fire sikkerhetsvakter ble drept, ifølge militære kilder.

– Eksplosjonene var forårsaket av to bomber, men skapte bare materielle skader, sa Syrias informasjonsminister Omran Al Zhobi til statlig syrisk fjernsyn over telefon.

Røyksøyle i Damaskus, Syria

Røyksøyle i Damaskus, Syria

Foto: Reuters

Ministeren opplyste at militære styrker nå jaget «terroristene» som stod bak, og understreket at alle soldater og militære talspersoner var i god behold.

Syriske sikkerhetsstyrker har sperret av området og sirener kunne høres over store deler av byen.

Ifølge Syrian Observatory for Human Rights skjedde de to eksplosjonene med 15 minutters mellomrom, og bare et par hundre meter fra selve militærhovedkvarteret.

– Enorme søyler av røyk kunne sees stige fra området, og vinduer i en radius på flere hundre meter var knust av trykket fra eksplosjonen, sier leder for eksilgruppen Rami Abdel Rahman til nyhetsbyrået AFP med henvisning til observasjoner fra aktivister på bakken inne i Syria.

Ifølge Rahman kunne det høres skuddvekslinger med automatvåpen i tiden etter eksplosjonene.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt