Bombealarm utenfor svensk rettslokale

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tingretten i Uddevalla i Sverige ble evakuert etter at en mulig bombe ble funnet utenfor bygningen.

Ifølge Expressen var det de ansatte som oppdaget den mystiske gjenstanden da de kom på jobb mandag morgen.

Ifølge Lasse Ström i politiet ligner gjenstanden på en dynamittkubbe med en lunte i den ene enden.

Rettsbygningen og et nærliggende bolighus er evakuert og politiets bombegruppe er på vei fra Göteborg.

– Vi anser dette som en farlig gjenstand. Ellers ville vi bare ha fjernet den. Det ser ut som en bombe, sier Ström til avisen.

Ved 14.30-tiden var aksjonen over. Politiet har reist fra stedet og tatt med seg gjenstanden.

De kan foreløpig ikke si om det var en farlig gjenstand eller ikke.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt