Hopp til innhold

Politibetjent drept i bombeangrep i Kairo

Bomben går av bare timer etter at to selvmordsbombere sprengte seg selv i lufta og drepte en soldat i Sinai-fjellene.

Kairo bombe

VOKTER GATEN ETTER BOMBEANGREP: Egyptisk politi stenger av en gate i Kairos Heliopolis-område fredag etter at en bombe gikk av nær en rettsal. En politimann ble drept og flere ble skadd i angrepet. Bombn gikk av bare timer etter at to nesten simultane selvmordsbombere sprengte seg selv i luften på Sinai-haløya.

Foto: Ahmed Gomaa / Ap

Fredag gikk tre bombeeksplosjoner av i Egypt, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Morgentimene fredag ble Sinaifjellet utsatt for to nesten simultane selvmordsbombeangrep. En soldat ble drept og ni personer ble skadd.

– Bare timer etter at selvmordsbombere drepte en soldat i Sinai sprengte en bombe en trafikkpolitipost i Kairo og drepte en politi og såret en annen, sier innenriksministeren ifølge AFP.

Bomben i Egypts hovedstad Kairo skal ha gått av nær en rettssal i Heliopolis-området.

Siden Egypts første folkevalgte president, Mohamed Morsi, ble avsatt i juli i fjor har landets sikkerhetsstyrker og militære blitt utsatt for hyppige angrep av militante.

Den egyptiske midlertidige regjeringen blir kritisert for å slå svært hardt ned på sine motstandere. Regjeringen har kategorisert Det muslimske brorskap, en organisasjon med sterk støtte i den egyptiske befolkningen og som den avsatte president Morsi har hatt en ledende rolle i, for en terroristorganisasjon.

To selvmordsangrep i Sinai

Sinaihalvøya er jevnlig blitt rammet av angrep siden hæren i Egypt tvang president Mohamed Mursi og Det muslimske brorskap fra makten i fjor sommer.

De fleste angrepene har vært rettet mot egyptiske sikkerhetsstyrker, men i februar ble tre sørkoreanere drept i et bombeangrep mot en turistbuss nær grensa til Israel.

I el-Tor, en by som ligger mellom Kairo og turistbyen Sharm-el-Sheik, sprengte to selvmordsbombere seg selv i luften fredag.

I den første angrepet sprengte selvmordsbomberen en militærpost. Én soldat ble drept i angrepet og fem ble skadd, ifølge offiserer.

I det andre selvmordsangrepet skal selvmordsbomberen ha gått ut i bilveien og sprengt seg selv i lufta foran en buss. Fire passasjerer ble skadd i eksplosjonen.

Siden Morsi ble avsatt i fjor sommer har den midlertidige regjeringen ført en motoffensiv mot angrepene på Sinaihalvøya.

Sør-Sinai er et populært feriested som stort sett har blitt spart for angrep. Unntakene er i 2005 og 2006 da et titalls personer ble drept, inkludert turister.

Ingen har påtatt seg ansvaret

Så langt skal ingen ha tatt på seg ansvaret for angrepene, men de siste månedene har islamistiske militanter angrepet Egypts sikkerhetsstyrker og militære, melder AFP.

SISTE NYTT

Siste nytt