NRK Meny
Normal

Statsadvokaten: Positivt at 20-åringen er siktet i Norge

Men statsadvokaten har ennå ikke hørt fra norske myndigheter i Bolivia-saken.

Lillesand-kvinnen som er tiltalt for smugling i Bolivia

Den 20 år gamle Lillesand-kvinnen rømte tidligere denne måneden fra Bolivia ved hjelp av et norsk nødpass. Her sitter hun i tinghuset i Cochabamba i desember i fjor.

Foto: Sjur Øverås Knudsen / NRK

Statsadvokat Claudia Mancilla i Cochabamba sier til NRK.no at hun ikke har fått noen informasjon om at det er tatt ut siktelse mot den norske 20-åringen , som rømte fra Bolivia for en drøy uke siden.

– Meget god nyhet

– Ingen har kontaktet meg om dette, men det er en meget god nyhet at hun nå er siktet i Norge, og at norsk politi vil avhøre henne. Mer vil jeg ikke si om dette før jeg har fått en offisiell henvendelse fra norsk politi, sier hun.

På generelt grunnlag sier statsadvokaten at en siktelse i Norge ikke vil endre på kravet fra myndighetene i Bolivia.

– Vi vil fortsatt kreve at den 20-årige kvinnen blir arrestert og utlevert hit til Bolivia. Hun er pågrepet med 7,5 kilo kokain i bagasjen, og står overfor en svært alvorlig tiltale i vårt land, sier Mancilla til NRK.

Vil kontakte Interpol

Kvinnen klarte å rømme fra Bolivia fordi hun fikk et nytt pass fra det norske konsulatet i hovedstaden La Paz. Mancilla fastholder at 20-åringen vil bli etterlyst internasjonalt og begjært utlevert.

– Så snart vi har avholdt et rettsmøte om dette, vil det bli sendt et krav til Interpol om en internasjonal arrestordre, og en offisiell henvendelse til norske myndigheter der vi ber om utlevering og protesterer mot at hun ble gitt et nødpass som gjorde det mulig for henne å rømme fra Bolivia, sier Mancilla.

Men Norge har ingen utleveringsavtale med Bolivia, og utleverer heller ikke egne borgere.

Vil bli avhørt innen kort tid

Kripos bekrefter i dag at de har siktet 20-åringen for medvirkning til forsøk på innførsel av narkotika til Norge.

Ifølge politiadvokat Joakim Staff i Kripos vil 20-åringen bli avhørt innen kort tid, men han kan foreløpig ikke si noe om tidspunkt for en eventuell tiltale i saken.

Rettssaken mot de norske kvinnene i Cochabamba skal etter planen begynne 7. april i år.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt