NRK Meny
Normal

Boligblokk kollapset på Tenerife

En person er omkommet etter at en boligblokk kollapset over et supermarked i Los Cristianos sør på øya Tenerife. Minst ni personer skal være fanget i ruinene.

Brannmannskap jobber på spreng etter at en bygning braste sammen

SAVNET I RUINENE: Nødetatene jobber på spreng etter at en boligblokk kollapset i feriebyen Los Cristianos på Tenerife.

Foto: RAMON DE LA ROCHA / Epa

Bygningen, som ligger i den gamle delen av byen, skal ha kollapset i 09.30-tiden lokal tid. Bygningen ligger fem minutters gange fra stranden og er vanligvis full av turister.

Saken oppdateres

Et stort antall ambulanser og politfolk deltar nå i redningsaksjonen for å frigjøre personer som ligger fastklemt under ruinene.

Redningsmannskaper leter nå etter ytterligere ni personer som er savnet og fryktes å befinne seg inne i den sammenraste bygningsmassen.

Det opplyser regjeringsdelegat på Kanariøyene, Enrique Hernández Bento, til den lokale avisen Diariode Avisas.

Politiet vet foreløpig ikke hvor mange mennesker som befant seg i den fem etasjer høye bygningen, men flere medier melder at minst ni personer ikke er gjort rede for.

Laster Twitter-innhold

Kvinne (57) alvorlig skadd

Den britiske avisen The Independent skriver at minst en person har mistet livet. Ytterligere en person fryktes omkommet, skriver Daily Mirror.

Blant de skadde er en 57 år gammel kvinne. Hun skal være alvorlig skadd. En 28 år gammel mann skal ha fått lettere skader. Begge får nå behandling på det lokale sykehuset på Tenerife.

En 55 år gammel kvinne skal ha fått sjokkskader og behandles på stedet. Nasjonaliteten på den omkomne og de skadde er ikke kjent.

Laster Twitter-innhold

Fant sprekk i bygning

Ifølge The Guardian pågikk det bygningsarbeider i dette området for to uker siden etter at det ble funnet en sprekk i bygningene.

Flere vitner sier de tror at kollapsen kan ha blitt forårsaket av en eksplosjon ettersom det var en sterk gasslukt på ulykkesstedet, melder den spanske avisen El Pais.

– Det hørtes ut som om en bombe hadde eksplodert, forteller en innbygger.

Hele området rundt boligblokken er stengt av. Politiet har evakuert nærliggende bygninger i fare for at flere bygninger skal rase sammen.

Laster Twitter-innhold

– Vi er alle i sjokk

– Det var et kraftig smell. Vi kjørte ned umiddelbart for å sjekke hva dette var. Det kom så nære innpå. Vi er alle i sjokk, forteller svenske Petter Hedman til Aftonbladet.

Hedman bor på Tenerife med familien sin. Han var i sidegaten da det smalt. Bygningskollapsen skal ha skjedd bare 200 meter fra byens barneskole.

– En kvinne skrek at hun så noen som ikke kom seg unna da bygningen braste sammen, sier Hedman. Han så minst tre personer ble hentet ut på bårer fra stedet.

UD: Ingen nordmenn savnet

Flere svenske statsborgere bor i Los Cristianos i Arona på Tenerife. Øya, som er den største av de syv Kanariøyene, er en populær destinasjon hos flere reiseselskaper som Ving og Appollo.

Ifølge utenriksdepartementet (UD) skal nordmenn ikke være blant de skadde eller savnede på Tenerife.

UD har vært i kontakt med den norske ambassaden i Madrid, som skal ha fått bekreftet fra lokale myndigheter på Tenerife at ingen nordmenn er direkte berørt av bygningskollapsen. Det opplyser UDs pressevakt til NRK i 16.20-tiden torsdag.

Ifølge svensk UD og Svenska Kyrkan på Tenerife er det ikke kommet meldinger om at svenske statsborgere er skadet eller savnet, skriver Expressen.

Om lag 10.000 britiske innvandrere bor i Los Cristianos.

Laster kart, vennligst vent...

– Vi hørte folk som skrek

Joakim Dahlin gikk seg en morgentur på stranden med sin tre måneder gamle sønn da bygningen kollapset.

– Jeg så en kvinne som løp fra huset. Hun ropte at det var to peroner inne i huset. Vi hørte folk som skrek etter hjelp, og det kom ambulansehelikoptre og flere ambulanser, forteller Dahlin til Aftonbladet.

Lokale myndigheter har etablert et rådgivningssenter i det kulturelle sentrum av Los Cristianos for de som er rammet og deres familier, skriver DiariodeAvisos.

Laster Twitter-innhold

Saken oppdateres.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt