NRK Meny
Normal

Boko Haram med ny video av kidnappede jenter

Boko Haram har gått ut med en ny video på nettet som trolig viser jenter som ble bortført av gruppen i den nigerianske byen Chibok i 2014.

Boko Haram med ny video

NY VIDEO: I videoen kan man se flere jenter tildekket, med sjal, som sitter på bakken eller står i bakgrunnen.

Foto: AP

På videoen hevder islamistgruppen at den viser de kidnappede skolejentene fra byen Chibok, melder BBC

– De bør vite at deres barn fortsatt er i våre hender, sier en mann med tildekket ansikt i videoen, som ble lagt ut på nettstedet YouTube.

I den elleve minutter lange videoen kan man se flere jenter tildekket, med sjal, som sitter på bakken eller står i bakgrunnen.

– Noen av jentene er blitt drept

Flere av jentene, om lag 40 av dem, har blitt giftet bort etter Allahs beslutning, sier mannen videre.

Han sier også at «noen av jentene» er blitt drept som følge av luftangrep.Denne videoen er den tredje i rekken som angivelig viser jentene.

De 276 skolejentene fra Chibok i delstaten Borno ble bortført 14. april 2014. 57 av dem klarte å rømme i timene etter bortføringen.

Skjebnen uviss for 219 jenter

Skjebnen for de 219 øvrige har siden vært uviss, men det antas at mange av dem er blitt brukt som sexslaver eller tvangsgiftet med Boko Haram-krigere.

Jentene var mellom 16 og 18 år gamle da de ble bortført. Chibok-elevene er de klart mest synlige ofrene for Boko Harams brutale opprør.

Islamistgruppa har gjentatte ganger brukt kidnapping som våpen i en krig som til nå har tatt livet av rundt 20.000 mennesker siden 2009.

Menneskerettsgrupper anslår at flere tusen kvinner og unge jenter er blitt bortført siden opprøret startet og blitt tvunget til å bli sexslaver og selvmordsbombere.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt