Boko Haram-bortført jente funnet etter to år

En 19 år gammel skoleelev fra Chibok i Nigeria er blitt funnet i live, to år etter at hun sammen med 275 andre skolejenter ble bortført av Boko Haram-islamister, opplyser onkelen hennes.

NIGERIA-YEAR-2014-INFLUENTIAL-PEOPLE-FILES

BORTFØRT: De 219 jentene har vært sporløst forsvunnet i to år, etter å ha blitt bortført av terrorgruppen Boko Haram.

Foto: HO / Afp

De 276 skolejentene ble bortført 14. april 2014. 57 av dem klarte å rømme i timene etter bortføringen. Skjebnen for de 219 øvrige har siden vært uviss.

Aktivister bekrefter overfor den britiske rikskringkastingen BBC at jenta, som heter Amina Ali Nkeki og som nå har blitt 19 år gammel, ble funnet av en borgerverngruppe tirsdag da hun ble identifisert av noen som gjenkjente henne.

Gjenforent med moren

Jenta ble funnet gående rundt i skogen. Hun skal være gravid og traumatisert, men har det etter forholdene bra, forteller onkelen hennes til nyhetsbyrået AP.

Amina ble fraktet til hjemstedet Chibok natt til onsdag hvor hun ble gjenforent med moren. Hun ble deretter tatt med av regjeringssoldater til en militærleir i Damboa.

– Hun sier at alle de andre jentene fortsatt er i Sambiosa-området og at det er tung bevoktning rundt dem, skriver BringBackOurGirls-gruppen i en pressemelding.

Ifølge en leder i Chibok, Tsambido Hosea Abana, som også er med i BringBackOurGirls har Amina født et barn. Barnet er sammen med henne.

IS-gruppe

Terrorgruppen stormet skolen jentene gikk på 14. april for to år siden. 276 jenter ble bortført. Noen titalls klarte å rømme kort tid etter, men 219 har vært sporløst borte siden da. Amina skal ha fortalt at seks andre jenter er døde.

Skolejentene føyer seg inn i rekken av mange tusen gutter og jenter som er bortført av gruppen de siste sju årene.

Gruppen har minst 20.000 menneskeliv på samvittigheten og har sverget troskap til terrorgruppen som kaller seg Den islamske staten.

Den siste tiden har flere mennesker blitt reddet fra islamistene etter at den nigerianske hæren har styrket offensiven.

SISTE NYTT

Siste nytt