Boko Haram-angrep slått tilbake

Den nigerianske hæren har slått tilbake et angrep fra opprørsgruppen Boko Haram mot den strategisk viktige storbyen Maiduguri nordøst i Nigeria.

Nigerianske soldater

Nigerianske soldater i en pickup i Maiduguri tidligere denne uken.

Foto: Jossy Ola / Ap

Angrepet startet i 3-tiden natt til søndag med kraftige eksplosjoner og skudd, ifølge fire vitner som nyhetsbyrået AFP har snakket med.

Opprørerne angrep byen fra sør og ble møtt av soldater fra den nigerianske hæren. Tolv timer senere var angriperne drevet tilbake, ifølge militærtalsmann Chris Olukolade.

Terroristenes angrep på Maiduguri tidlig på søndag ble raskt satt en stopper for, skriver han i en tekstmelding.

Strategisk viktig

Ekstremistgruppen angrep byen for første gang for en uke siden, men angrepet ble slått tilbake av den nigerianske hæren.

Maiduguri er hovedstaden i delstaten Borno og blir ansett som strategisk viktig. To millioner mennesker bor i byen.

Dersom byen faller i hendene på Boko Haram, vil det være et stort nederlag for regjeringsstyrkene. Det vil trolig også utløse en humanitær krise.

Bare siden nyttår har over 14.000 mennesker flyktet fra Nigeria til leire i nabolandet Tsjad.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kvinner lager mat foran telt

Flyktninger fra kampene i Nordøst-Nigeria lagde mandag mat i FN-leiren Baga Sola ved Tsjad-sjøen. Siden begynnelsen av januar har over 14.000 mennesker flyktet fra Nigeria til nabolandet Tsjad for å slippe unna Boko Haram.

Foto: SIA KAMBOU / AFP

Valg om to uker

Opprørerne kom i til byen i biler og på motorsykler, og angrep fra tre forskjellige steder på samme tid.

Minst åtte mennesker ble drept i angrepet, ifølge en kilde på et sykehus.

Nigeria holder etter planen presidentvalg 14. februar. Flere eksperter har stilt spørsmål ved hvordan valget skal kunne avholdes så lenge Boko Haram kontrollerer deler av landet.

Valgmyndighetene mener det vil være umulig å gjennomføre valget i store områder nordøst i landet.

Utfordreren til sittende president Goodluck Jonathan, Muhammadu Buhari, kommer Nord-Nigeria og forventes å få mest støtte fra befolkningen i nord.

Buhari vil imidlertid at valget skal avvikles selv om det vil være han som taper mest på at velgerne i det nordøstlige delene ikke tør å gå til stemmelokalene av frykt for å bli angrepet av Boko Haram.

SISTE NYTT

Siste nytt