– Ny blond jente funnet hos romfamilie

Irske medier melder at en blond jente på rundt syv år har blitt tatt hånd om av politiet, etter å ha blitt funnet hos en romfamilie.

Avisa Independent melder at irsk politi rykket ut til en adresse i den sørlige delen av Dublin mandag, etter meldinger om at en ung, blond jente bodde hos en romfamilie.

Romparet hevdet at jenta var deres datter, og at hun hadde blitt født i 2006. Men ifølge Independent ga ikke en sjekkerunde blant sykehusene i Dublin noen informasjon som kunne understøtte dette.

Det skal heller ikke ha vært mulig å få tak i jentas fødselsattest. Avisa skriver at kilder i politiet mener dette tyder på at romparet ikke er jentas foreldre.

Tas hånd om av barnevernet

Politiet skal også ha vært i kontakt med eksperter, for å høre om det er mulig at ekteparet har fått et barn med blå øyne og blondt hår.

Med bakgrunn i lover for barneomsorg, tok politiet jenta fra romfamilien. Hun blir nå tatt hånd om av barnevernet. En distriktsdomsol har også kommet med et hastevedtak, som innebærer at jenta kan bli tatt hånd om av barnevernet i én måned.

Politiet i Irland opplyser at de vil fortsette å gjøre undersøkelser, blant ved hjelp av DNA, for å kunne fastslå om romparet er jentas foreldre. Paret jenta bodde hos har ikke blitt pågrepet, ifølge Independent.

Mange Maria-tips

Saken har flere likhetstrekk med den en annen som har versert i internasjonale medier de siste dagene. En blond jente på rundt fire år ble funnet i en romleir i Farsala, sentralt i Hellas fredag.

Jenta, som har blitt kalt Maria, har lys hud og grønne øyne. DNA-tester har vist at paret jenta bodde hos, ikke kunne være jentas foreldre. En 39 år gammel mann og en 40 år gammel kvinne er pågrepet, siktet for å ha bortført jenta.

Ekteparet har på sin side forklart at de har adoptert jenta, med tillatelse fra den biologiske moren.

Saken har ført til at familier fra Japan, Sør-Afrika, Sverige, Canada og USA har kontaktet greske myndigheter, i håp om at jenta er deres savnede datter eller familiemedlem.

Jenta blir tatt vare på av organisasjonen «Smile of the Child», som har fått flere tusen henvendelser og tips om jentas identitet.

Plakat med Maria utenfor "Smile og the Child" i Aten, Helleas

Plakat med bilde av Maria utenfor «Smile of the Child»-kontorene i Aten.

Foto: JOHN KOLESIDIS / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt