NRK Meny
Normal

Blokkerte flyplassen i Marseille

Flypassasjerer måtte i dag tidlig parkere bilene sine langs veien inn til flyplassen i Marseille.

Video Flyplassen i Marseille blokkert

Video: Mange flyplasspassasjerer må belage seg på lange køer ved flyplassen i Marseille idag.

Omtrent 500 arbeidere fra oljeraffineriet i l'Etang-de-Beurre deltar i veiblokaden, sammen med flyplass- og postansatte i området. Aksjonen ble avsluttet ved 0800-tiden.

– Ingen biler kommer inn

Demonstrantene blokkerte i natt en sentral rundkjøring i utkanten av Marseille og rammer all trafikk inn og ut av en av Frankrikes travleste flyplasser. Alle passasjerer ble rammet og det oppsto store forsinkelser i flytrafikken.

– Ingen biler kommer inn til parkeringsplassene, sier Medhi Racid i fagforeningene CGT til nyhetsbyråret Reuters men aksjonen pågikk.

Køene var i morgentimene flere kilometer lange, og mange flypassasjerer måtte løpe eller gå for å nå sine fly.

– Mange av våre passasjerer har parkert bilene sine langs veiene for å komme frem til terminalen, men det er foreløpig ingen planer om å kanslere flygninger, sa en flyplassansatt til Reuters.

51 skip

Den siste uken har millioner av franskmenn tatt til gatene og protestert mot pensjonsreformen til president Nicolas Sarkozy.

I går ble demonstrantene fjernet fra drivstofflagrene rundt om i Frankrike. En blokade som har ført til at en tredel av landets bensinstasjoner helt eller nesten er tommer for bensin.

Den franske importen av drivstoff har denne uken nådd nye høyder. Utenfor Frankrikes største oljehavn, Marseille, ligger i dag 51 skip og venter på å losse.

Den upopulære pensjonsreformen er ventet å gå gjennom Senatet på fredag, siste dag før den franske høstferien.

Fagforeningslederne skal møtes senere i dag for å avgjøre hva de skal gjøre videre.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt