NRK Meny
Normal

Blodsporet var usikkert likevel

Det er ikke sikkert at blodsporene i bilen foreldrene til Madeleine McCann leide stammer fra deres fire år gamle datter, sier Portugals politisjef.

Mistenkt for Madeleines forsvinning
Foto: AP/Reuters / Scanpix

– Ingen av analyseprøvene gir grunnlag for å si med sikkerhet at blodet kommer fra X eller Y, sier Portugals nasjonale politisjef Alipio Ribeiro.

Britiske Sky News meldte mandag kveld at portugisisk politi hadde funnet DNA-spor etter Madeleine McCann i bagasjerommet på bilen foreldrene leide fem uker etter at hun forsvant fra Algarve-kysten i Portugal i mai.

Politiet er derfor skråsikre på at de sitter med bevis for at en eller begge av foreldrene forårsaket fireåringens død, meldte Sky News.

Men ifølge politisjef Ribeiro er de slett ikke så skråsikre på DNA-sporene.

– De kan hjelpe oss i vår etterforskning, men ikke med den matematiske presisjonen noen mennesker snakker om, sier Ribeiro til portugisisk TV.

Politiet skal tirsdag overlevere sitt bevismateriale til statsadvokat Jose Cunha de Magalhaes e Meneses i Portimao i Portugal, som skal ta stilling til om Gerry og Kate McCann skal siktes.

Det britiske paret fikk i forrige uke status som mistenkte i saken og var inne til lange avhør i Portugal. Da disse var over valgte de å reise hjem til Rothley i Leicestershire.

Bevisene baserer seg på blodprøver fra Forensic Science Service i Birmingham.

 

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt