NRK Meny
Normal

Blodigste Gaza-uke

Israel har åpnet storoffensiver på to fronter. De harde angrepene på Gazastripen fortsetter. I går ble den blodigste dagen i Gazastripen på flere år.

Gaza angrep utenriksdepartementet
Foto: D.Guttenfelder / Scanpix/AP

F-16-fly avfyrte to raketter mot det nylig restaurerte utenriksdepartementet i Gaza by. Utenriksminister Mahmoud al-Zahar var ikke i bygningen da den ble truffet.

Det begynte å brenne i bygningen, som fikk store skader etter angrepet. Ti mennesker ble såret, alle sivile palestinere.

 

Såret palestinsk jente i Gaza
Foto: H.Moussa / Scanpix/AP

Også finansdepartementet og 15 andre bygninger ble delvis ødelagt etter den israelske aksjonen.

- Statsterrorisme

Tidligere har israelske angrep ført til store skader på den palestinske statsministerens og innenriksministerens kontorer i Gaza by.

- Dette er statsterrorisme mot det palestinske folket, sier talsmann Taher al-Numu i det palestinske utenriksdepartementet.

Ti sivile, deriblant barn på fire og seks måneder, ble lettere såret i angrepet, opplyser kilder ved sykehuset Shiffa i Gaza.

I et annet luftangrep mot de sentrale delene av Gazastripen natt til torsdag ble et medlem av den militante palestinske organisasjonen Islamsk hellig krig drept, opplyser sikkerhetskilder.

Planla terrorangrep

Det israelske forsvaret beskriver den palestinske utenriksministeren som en av de mest ekstremistiske Hamas-lederne, men avviser samtidig at de forsøkte å drepe ham.

Kontorene er ledet av Mahmud al-Zahar, som er ansvarlig for både å planlegge og lede terrorangrep, sier talskvinne Noa Meir.

Luftangrepet mot det palestinske utenriksdepartementet kom etter den blodigste dagen på Gazastripen på nesten to år.

Blodig

Minst 24 palestinere ble drept av israelske styrker på Gazastripen onsdag, og mange er såret. Dette er det høyeste antall palestinere som er blitt drept i løpet av én dag siden september 2004. 14 av de drepte er sivile, sju av dem barn fra samme familie.

I alt 75 palestinere og en israelsk soldat er hittil blitt drept siden Israel trappet opp sin massive militæroffensiv mot Gazastripen forrige onsdag. Offensiven ble satt i gang etter at væpnede palestinere bortførte en israelsk soldat 25. juni.

Israel har gjentatte ganger nektet å forhandle med Hamas' væpnede fløy for å få soldaten løslatt. Essedine al-Qassam-brigadene har krevd løslatelse av palestinske fanger som motytelse for å frigi den israelske soldaten. Men å forhandle med den palestinske militsen blir sett på som ensbetydende med å anerkjenne den. 

- Vi forhandler ikke med terrorister, er omkvedet fra den israelske regjeringen.

(NRK-NTB) 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt