Blodige sammenstøt i Hellas-streik

Unge grekere som er frustrerte over landets økonomiske situasjon, angriper gresk politi med steiner under en demonstrasjon i Athen onsdag.

Video Demonstrasjon Aten

VIDEO: Fredelig streik ender opp i voldelige sammenstøt mellom arbeidere og gresk politi.

Flere tusen mennesker demonstrerer i Aten og andre greske byer for å protestere mot greske myndigheters nytteløse innstrammingstiltak i et forsøk på å redde Hellas fra økonomisk ruin.

Utsendinger fra EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) kom til Hellas onsdag for å gjøre en vurdering av landets økonomi. Demonstrantene i Aten ropte at de internasjonale organisasjonene må kastes ut av landet.

Politifolkene brukte tåregass for å spre en mindre gruppe demonstranter som kastet stein, noe som førte til voldelige sammenstøt i hovedstaden Aten, melder nyhetsbyrået AFP.

Video Arbeiderstreik i Aten

VIDEO: Blodige sammenstøt i Aten

Streik lammer landet

En generell streik organisert av den greske fagbevegelsen, Konføderasjonen, stanset både fly-, sjø- og togtrafikken i de større greske byene.

– Vi streiker for å vise vår motstand og vårt sinne mot den rådende politikken og nye tiltak som rammer arbeidere i stedet for dem som har penger, sier Stathis Anestis, en streikende arbeider til NTB.

For å få ned budsjettunderskuddet har grekerne måttet tåle kutt i både i lønninger, pensjoner og andre velferdsgoder.

Video Demonstrasjon i Aten

Video:Politiet bruker tåregass mot demonstrantene i Aten.

På randen av konkurs

Hellas godtok i fjor et kriselån på 110 milliarder euro fra EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) de neste tre årene for at landet fortsatt skulle greie å betjene utenlandsgjelden og ha penger til offentlige utgifter.

EU jobber med en plan om ytterligere økonomisk hjelp til kriserammede Hellas.

Uansett må grekerne må uansett gjennom år med nye svært tøffe innstrammingstiltak for å få økonomien på fote igjen, skriver NTB.

Landets sosialistiske regjering planlegger enda flere kutt i budsjettet for å spare 23 milliarder euro i løpet av 2015, melder nyhetsbyrået AP.

SISTE NYTT

Siste nytt