NRK Meny
Normal

Blodig helg i Afghanistan

I alt fire NATO-soldater og tre sivile afghanere har i helgen blitt drept i angrep i Afghanistan. I tillegg skal fire utenlandske soldater ha mistet livet i en bilulykke.

Taliban-soldater i Afghanistan.

Kampen mot Taliban-soldater i Afghanistan har kostet flere liv denne helga.

Foto: STRINGER AFGHANISTAN ADMIN / Reuters

Nasjonaliteten til soldatene er ikke kjent.

Sju av de åtte soldatene, blant annet de fire som var utsatt for en bilulykke, mistet livet sør i landet, mens den åttende ble drept i et angrep øst i landet, ifølge afghanske tjenestemenn og den internasjonale stabiliseringsstyrken ISAF.

Søndag ble tre sivile afghanere drept og elleve såret da en selvmordsbomber forsøkte å ramme en utenlandsk militærkolonne i den nordlige byen Kunduz, ifølge det afghanske innenriksdepartementet.

Ingen utenlandske soldater skal ha kommet til skade.

Angrep en politibygning

Lørdag ble ni personer drept da væpnede opprørere gikk til angrep på en politistasjon i den afghanske hovedstaden Kabul.

Selvmordsbombere tok seg inn i en politibygning i gamlebyen i hovedstaden. Til sammen ble ni personer meldt drept, og ti andre såret, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge talsmannen Sediq Sediqqi holdt kampene på en god stund etter at det smalt første gangen.

– En selvmordsbomber sprengte seg i lufta ved porten for å vane vei for de andre. En av de andre ble skutt og drept av politiet, sier talsmann Sediq Sediqqi til Reuters.

Fredsforhandlinger

Hamid Karzai

President i Afghanistan. Hamid Karzai, sier fredsforhandlinger med Taliban-regimet er i gang.

Foto: MASSOUD HOSSAINI / Afp

Ifølge Afghanistans president, Hamid Karzai, skal USA og flere andre land ha startet fredsforhandlinger med Taliban-geriljaen.

– Fredsforhandlingene med Taliban er i gang. Miltitærstyrker fra utlandet, og spesielt USA, deltar i samtalane, sier Karzai på en pressekonferanse i Kabul lørdag.

Den amerikanske ambassaden ville ikke kommentere uttalelsen fra Karzai.

Tidligere denne måneden sa forsvarsministeren i USA Robert Gates at politiske samtaler med Taliban kunne skje innen utgangen av dette året, om NATO ville klare å gjøre framskritt i landet.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt