Hopp til innhold

Zimmerman blødde etter å ha skutt Trayvon Martin (17)

Nye bilder viser at George Zimmerman, som skjøt og drepte Trayvon Martin (17) i Florida, blødde fra flere sår i hodet da han ble pågrepet. Opplysningene styrker Zimmermans forklaring om at han skjøt i selvforsvar.

ZIMMERMAN Trayvon Martin

Nye bilder tatt av politiet like etter at Zimmerman ble pågrepet viser at han hadde kutt i bakhodet og på nesa etter å ha skutt Trayvon Martin.

Foto: Florida State's Attorney Office / Afp

Skyteepisoden skjedde i Florida i slutten av februar, og førte til en stor debatt om rasespørsmål og retten til selvforsvar i USA.

Zimmerman var med i et frivillig vaktkorps og hevdet at han ble angrepet av tenåringsgutten Martin. Han har også forklart at han følte seg truet på livet.

Trayvon Martin

Udatert bilde av Trayvon Martin. Martin var 17 år da han ble skutt og drept.

Foto: Ap

Flere sår

De omfattende politi- og rettsmedisinske rapportene som nå er offentliggjort kan imidlertid styrke Zimmermans forklaring om at han handlet i selvforsvar.

Han blødde fra nesen og fra flere småsår i hodet da politiet ankom stedet. Vitner har fortalt at de to var i slåsskamp før Martin ble skutt.

Det har blitt lagt stor vekt på at det ble hørt rop om hjelp i bakgrunnen i en telefonsamtale som folk i nærheten hadde med politiets alarmsentral.

Familiene til både Martin og Zimmerman hevder begge at det var deres slektning som ropte.

Men en ekspert fra FBI sier det er umulig å avgjøre om ropet, som forstummet samtidig som en pistol ble avfyrt, kom fra den ene eller den andre.

– Kunne vært unngått

Zimmerman skal ha forklart at han trodde Martin hadde tatt narkotika, noe han fortalte til 911-sentralen. Obduksjonsrapporten viser at Martin hadde spor av THC, det aktive virkestoffet i hasj og maijuana, i kroppen da han døde.

Politiet mener likevel at nabolagvakten kunne ha unngått å havne i en situasjon der han fant seg nødt til å skyte den unge mannen, ifølge CNN.

Zimmermann trosset 911-sentralens anmodning om at han burde holde seg i bilen, og ikke følge etter den unge mannen han hadde fattet mistanke til. Han skal heller ikke ha presentert seg overfor Martin.

De skal ha begynt å krangle, og deretter skal Zimmerman ha skutt den ubevæpnede gutten i brystet.

Politiet tror ikke at Martin hadde noen planer om å gjennomføre innbrudd.

«Det er ingenting som tyder på at Trayvon Martin var involvert i noe kriminelt» heter det i nye dokumenter fra politiet i USA.

Ble ikke pågrepet

Da politiet først bestemte seg for ikke å pågripe Zimmerman, var det med henvisning til en kontroversiell lov i Florida som sier at en person som føler seg truet på livet eller i fare for å bli alvorlig skadd, kan ta i bruk våpen for å forsvare seg.

Etter store protester ble Zimmerman til slutt arrestert, etter å ha meldt seg for politiet. Han sitter nå fengslet.

Advokatene til Trayvon Martins foreldre hevder Zimmerman fulgte etter den ubevæpnede Martin og skjøt ham fordi han var svart.

SISTE NYTT

Siste nytt