Blindpassasjerer førte til politiaksjon mot oljetanker

Sju personer er pågrepet om bord et oljetankskip utenfor Isle of Wight i England søndag. Britisk politi ba militæret om hjelp til politiaksjonen.

Oljetankskip-aksjon i den Engelske kanal

AKSJON: Britisk politi og kystvakta sammen med britiske spesialstyrker overtok kontrollen på oljetankskipet.

Foto: Steve Parsons / AP

– Væpnede styrker har fått kontroll over skipet og sju individer har blitt pågrepet. Det bekrefter det britiske forsvarsdepartementet i en uttalelse søndag kveld.

Britiske spesialstyrker fra militæret tok seg om bord oljetankskipet «Nave Andromeda» etter at det gresk-driftede fartøyet ikke la til havn i formiddag.

Ifølge politiet skal blindpassasjerene ha truet besetninga på oljetankeren verbalt. Ingen personer skal ha blitt skadet.

Det er foreløpig ikke kjent hvor blindpassasjerene kommer fra eller hva de ønsket med skipet. Politiet etterforsker saken.

Britisk politi samarbeidet med kystvakta og grensepolitiet under operasjonen.

Dataene fra marinetraffic.com viser at oljetankeren har kjørt sikksakk-kurs siden i morges. utenfor Isle of Wight, ei øy i den Engelske kanal.

KAN SEES FRA LAND: Oljetankeren kan sees fra Isle of Wight. Oljetankeren gjorde en rekke manøvre utenfor Isle of Wight, der den skulle vært til kai i morges, viser data fra marinetraffic.com.

Avviser kapring

Ifølge Sky News skal blindpassasjerer om bord ha blitt oppdaget på den 228 meter lange oljetankeren i løpet av dagen.

Redaktøren av shippingavisa Lloyd´s List sier til Sky News at besetninga om bord skal ha forsøkt å låse blindpassasjerene inne i en lugar. Da skal det ha oppstått bråk. Opplysningene er ikke bekreftet fra offisielle kilder.

Advokatfirmaet som representerer oljetankerens eier, avviser at det var en kapring, ifølge BBC.

Verken politi eller andre myndigheter har kommentert disse opplysningene.

Det ble etablert en sikkerhetssone på fem nautiske mil rundt skipet, ifølge myndighetene.

marinetraffic

Dataene fra marinetraffic.com viser hvordan oljetankeren har kjørt sikksakk-kurs siden i morges.

Frakter råolje

Ifølge lokalavisen Island Echo, som omtaler blindpassasjerene som «pirater», søkte mannskapet tilflukt om bord.

På grunn av faren for pirater utenfor kysten av Afrika, har alle oljetankere og fraktskip laget rutiner for hvordan mannskapet kan komme seg i sikkerhet ved et forsøk på bording.

Oljetankeren frakter 42.000 tonn råolje. Ifølge data fra nettstedet marinetraffic.com, forlot skipet Lagos i Nigeria 5. oktober, og har vært på sjøen siden da.

Tankskipet er registrert i Libya, men drives av det greske shippingfirmaet Folegrandos.

Det skulle ha lagt til kai i Southampton i England søndag formiddag.

Ifølge Reuters, som siterer britisk politi, er det en pågående hendelse om bord på fartøyet «Nave Andromeda» i nærheten av kysten av Isle of Wight, en øy utenfor den sørlige kysten av England.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt