NRK Meny
Normal

Blindpassasjer på Norwegian-fly utløste terrorfrykt

Det var tilløp til panikk da en kvinnelig blindpassasjer ble oppdaget på et Norwegian-fly rett før takeoff fra Barcelona. Væpnet politi hentet ut kvinnen etter at både besetningen og flere passasjerer slo alarm.

AIRLINES-INTERNET/ A satellite antenna is seen on the roof of the Norwegian Airways Boening 737-800 at Berlin Schoenefeld Airport

Den kvinnelige blindpassasjeren skal ha kommet seg forbi sikkerhetskontrollen og ombord i Norwegian-flyet 19. september.

Foto: PAWEL KOPCZYNSKI / Reuters

– Det var skremmende. Vi visste ikke om hun var en terrorist. Politiet kom om bord med våpen, og alle passasjerer forsøkte å komme seg ut av flyet. En mor og hennes baby ble klemt i trengselen, forteller gravide Julia Hilton (30) til The Sun.

Det var da besetningen ombord varslet passasjerene om at politiet ville gå ombord, at panikken oppsto. Passasjerer fryktet kvinnen kunne være en terrorist, og alle ville ut av flyet så fort som mulig.

Hadde flere pass

Den kvinnelige blindpassasjeren skal ha kommet seg forbi sikkerhetskontrollen 19. september. Kvinnen, som antas å være i 40-årene, har østeuropeisk opprinnelse. Hun skal ha hatt med seg pass med flere ulike nasjonaliteter om bord i flyet.

Det var skremmende. Vi visste ikke om hun var en terrorist

Julia Hilton (30), passasjer på Norwegian

Flyturen ble to timer forsinket fra Barcelona til London på grunn av hendelsen.

– Vi vil ikke spekulere i hva som skjedde forut for at vårt crew oppdaget kvinnen inne på flyet, men våre rutiner avslørte at det var en person uten dokumentasjon om bord, sier kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i Norwegian til Nettavisen.

Oppdaget under opptelling

Ifølge The Sun skal besetningen ha oppdaget kvinnen under opptelling før takeoff. Medpassasjerer skal også ha fattet mistanke og varslet besetningen om bord.

– Vårt crew er godt trent for å takle situasjoner som denne. De opptrådte profesjonelt, handlet i forhold til våre prosedyrer og politiet ble koblet inn, sier Næss, som ikke har opplysninger om hva som skjedde med kvinnen etter pågripelsen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt