Normal

Ble truffet av orkanen «Irma» – nå må de stålsette seg igjen

En norsk familie på øya St. Thomas måtte søke tilflukt da «Irma» traff dem med full styrke. Nå er en ny orkan på vei mot dem. Det ventet at «Maria» vil nå flere karibiske øyer mandag.

Stormens kurs betyr at den norske familien nok en gang må søke tilflukt på øya St. Thomas i Karibia.

SE VIDEO: Ingrid Widvey fra Karmøy og mannen Øystein Kallestad (42), bor sammen med datteren Sofie (6) på øya St. Thomas. De la nylig orkanen «Irma» bak seg. Nå er en ny orkan på vei.

Det har knapt gått ti dager siden Ingrid Widvey fra Karmøy og mannen Øystein Kallestad (42) og datteren Sofie (6) ble truffet av monsterorkanen «Irma» på øya St. Thomas i Karibia

Ekstremværet «Maria» i Atlanterhavet har søndag kveld bygd seg opp til en orkan etter å ha vært klassifisert som tropisk storm, ifølge det amerikanske orkansenteret.

Orkanen har satt kursen mot – og truer – de karibiske øyene og det amerikanske fastlandet, melder AP. Det betyr at familien Widvey nok en gang må søke tilflukt.

– Nå har vi akkurat fått vite orkanen «Maria» kommer på besøk. All oppryddingen som har blir gjort her etter «Irma», er litt forgjeves. Det er så synd, sier Ingrid Widvey til NRK.

Familien Widvey på St. Thomas.

BOR PÅ ST. THOMAS: Familien fra Rogaland jobber med å leie ut feriehus på den idylliske øya St. Thomas, og har bodd der i snart tre år.

Foto: Ingrid Widvey.

Tok 34 liv

Orkanen «Irma» har rasert flere øystater i Karibia og den amerikanske delstaten Florida og tok minst 34 menneskeliv forrige søndag og dagene før det.

«Irma» er en av de sterkeste orkanene som noensinne er registrert i Atlanterhavet. Orkanen førte til at store ødeleggelser på St. Thomas, som er en av De amerikanske Jomfruøyer i Karibia.

Huset til den norske familien er lagd i solid mur og kom seg godt gjennom orkanens herjinger. Det gjorde ikke mange av de andre bygningene på øya. Skadene var omfattende. Mye av infrastrukturen ble slått ut.

Under stormen huset de mange, og berget trolig flere liv. Etter stormen har også husene blitt fylt opp med mennesker som trenger husly.

Sakder på øya St. Thomas etter Irma

ØDELAGT: Mye av infrastrukturen på øya St. Thomas ble slått ut av orkanen «Irma». Nå kan den få en ny knekk fra orkanen «Maria».

Foto: Ingrid Widvey

Samme spor

Ifølge det amerikanske orkansenteret vil orkanen «Maria» følge det samme sporet i Atlanterhavet, og det er ventet at orkanen «Maria» vil nå flere øygrupper i Karibia mandag.

Det betyr øya St. Thomas i Karibia kan bli rammet igjen av ødeleggende vinder.

– Maria kommer som en kategori 3. Forhåpentligvis styrer den litt sør for oss, og vi vil ikke få de verste vindene igjen, sier hun.

En mulighet er at «Maria» vil treffe øya på akkurat samme måte som «Irma», men det er bare en modell. En annen modell viser at uværet senere vil treffe Florida.

Skader etter Irma på St. Thomas

SOLID MUR: Huset til den norske familien er lagd i solid mur og kom seg godt gjennom orkanens herjinger. Det gjorde ikke mange av de andre bygningene på øya St. Thomas.

Foto: Ingrid Widvey

Innsamlingsaksjon

Familien fra Rogaland jobber med å leie ut feriehus på den idylliske øya St. Thomas, og har bodd der i flere år.

De ble værende på St. Thomas da orkanen traff øya. De var stort sett uten telefondekning i flere dager senere, og fortalte om svært tøffe tider på øya.

– Øya har allerede begynt å utvikle seg må, og det jobbes på spreng med å fikse elektrisitet og telefonnettet, sier Widvey.

I et forsøk på å hjelpe sine venner og resten av de orkanrammede menneskene i området, har de også startet en innsamlingsaksjon.

Skader fra Irma

OMFATTENDE SKADER: Rundt huset til Ingrid Widvey var det omfattende skader da Irma hadde passert.

Foto: Ingrid Widvey
Kan bli truffet av Maria

ST. THOMAS: Dette kan skje med orkanen «Maria». Den blir til en meget kraftig orkan og treffer øya St. Thomas med den sørlige delen av øyveggen. Det var akkurat det den forrige orkanen gjorde.

Foto: Tropicaltidbits
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt