Ashraf Haziq (20) robbet av mobben i London

– De truet med å knivstikke meg, sier 20 år gamle Ashraf Haziq, som ble ranet av mobben i London mens han ble hjulpet på beina.

Video Student ranet i opptøyene i London

Ashraf Haziq fra Malaysia ble et tilfeldig offer for mobben i London. Mens han hjelpes på beina blir han ranet.

Ashraf Haziq på sykehus

Ashraf Haziq venter på en kjeveoperasjon etter at han ble slått ned i London.

Foto: HO / Reuters
David Cameron møtte pressen om opprøret i London

Da statsminister David Cameron lover at de ansvarlige vil måtte stå til rette for loven.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Fra sykesengen røper den 20 år gamle studenten hvordan han opplevde å bli ranet i Barking, øst i London.

– De sa de hadde kniver. Noen av dem var ganske unge. De hadde hettegenser på, og sa jeg måtte gi fra meg sykkelen også, forteller studenten fra Kuala Lumpur.

Må operere kjeven

I en amtørvideo kan man se den blødende studenten fra Malaysia bli ranet av en ungdomsgjeng mens han blir hjulpet på beina.

Mens Haziq hjelpes på beina går flere unge menn gjennom sekken hans. De stjeler en mobiltelefon, en Playstation og en lommebok, skriver Sky News.

Før Haziq, som kun har oppholdt seg én måned i England, ble ranet fikk han et kraftig slag i kjeven. Nå ligger Haziq på sykehus i påvente av en kjeveoperasjon.

Innsamlingsaksjon

Mannen som filmet hendelsen, Jamie Cowen, har tatt initiativ til en innsamlingsaksjon. Han har allerede fått tak i en ny Playstation. Cowen håper at initiativet vil bedre folks syn på briter.

– Vi er et godt folk, sier Cowen til Channel 4.

Han skal også ha fått tak i en ny sykkel til Haziq.

– Kvalmt, sier Cameron

Da statsminister David Cameron så videoen ble han kvalm. Han lover at de ansvarlige vil måtte stå til rette for loven.

– Når vi ser de forferdelige bildene av en ung mann som blir ranet mens han blir hjulpet på beina, er det klart at det er ting som er veldig galt samfunnet vårt, sier Cameron.

– Dette er kriminalitet, enkelt og greit. Og det skal konfronteres og bekjempes, sier han.

888 arrestert

I flere dager har London og andre engelske byer opplevd opptøyer, plyndring, vold og ildspåsettelser. Ekstra politimannskaper er kalt ut, og vanlige innbyggere har dannet borgervernsgrupper.

16.000 politibetjenter er nå satt inn i London i arbeidet mot opptøyene. Flere hundre andre skal ha blitt skadet i opprøret, som også har ført til arrestasjoner av 888 mennesker i hovedstaden.

– Jeg føler sympati for de som er ofre for opptøyene. Jeg føler også med de som lever i frykt på grunn av det som skjer i landet vårt.

Statsministeren har følgende beskjed til alle som er med på opptøyene:

– Dere vil merke lovens fulle kraft.

– Og er du gammel nok til å gjøre disse kriminelle handlingene, er du gammel nok til å bli straffet, sier Cameron.

SISTE NYTT

Siste nytt

MILITÆR STYRKE: Russiske stridsvogner, pansrede kjøretøy, lastebiler og annet militært utstyr fraktes til grenseområdet mot Ukraina.

MILITÆR STYRKE: Russiske stridsvogner, pansrede kjøretøy, lastebiler og annet militært utstyr fraktes til grenseområdet mot Ukraina.

«Frykt for krig. Uklart hva Putin vil»

På grensen til Ukraina står titusenvis av soldater og store mengder våpen. Russland mobiliserer. En hel verden lurer på om det kommer et angrep, eller om det bare er en demonstrasjon av styrke.