NRK Meny
Normal

Ble nektet å lese brev fra Martin Luther Kings enke

Senator Elizabeth Warren ble nektet å lese opp et brev skrevet av enken etter Martin Luther King jr. i Senatet. Brevet var kritikk av mannen president Donald Trump vil ha som justisminister.

Elizabeth Warren ble nektet å lese opp et brev skrevet av enken etter Martin Luther King jr. i Senatet. Brevet var kritikk av mannen president Donald Trump vil ha som justisminister.

BLE STOPPET: Senator Elizabeth Warren ble stanset da hun prøvde å lese høyt fra et 30 år gammelt brev.

For 30 år siden skrev Coretta Scott King, enken etter menneskerettsaktivisten, et brev med krass kritikk av Jeff Sessions da han skulle nomineres som føderal dommer.

– Hr. Sessions har brukt makten i sitt embete til å begrense svartes mulighet til å avgi stemme i det distriktet han nå vil bli dommer, heter det i brevet, som ble skrevet i 1986.

Nå er Sessions aktuell som USAs neste justisminister.

Får ikke delta

Da Jeff Sessions ble debattert i Senatet i går, ønsket den liberale demokraten Elizabeth Warren å lese høyt fra brevet – men ble nektet å fullføre.

Årsaken er at Sessions selv er senator fra Alabama. Senatorer har ikke lov til å kritisere hverandre på den måten, skriver CNN.

Dermed får ikke Warren, som også er en Trumps sterkeste kritikere, lov til å delta i debatten om Sessions nominasjon i dag.

– Hun ble advart. Hun ble gitt en forklaring. Men hun fortsatte, sier Mitch McConnell, som er Republikanernes leder i Senatet.

Warren får støtte

Warren mener Sessions er en dårlig kandidat fordi han ifølge henne har gitt nedverdigende og rasistiske kommentarer som ikke hører hjemme i rettssystemet.

Hun fortsatte sin kritikk av ham på Twitter, der hun blant annet skrev at Sessions ikke vil være en kandidat som sier ifra dersom presidenten bryter loven.

Laster Twitter-innhold

På Twitter trendet i går emneknaggen #LetLizSpeak, og Warren var gjest på flere amerikanske TV-program. Ifølge BBC leste hun også brevet live på Facebook.

Ekteparet Kings datter Bernice takket også Warren for at hun forsøkte å lese brevet, og beskriver henne som Senatets sjel.

Laster Twitter-innhold

– Det er en trist dag for USA når ordene til enken etter Martin Luther King Jf. ikke er tillatt fra talerstolen i det amerikanske Senatet. La Elizabeth Warren snakke, het det i en uttalelse fra Demokratene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt