NRK Meny
Normal

Hedrer drept venninne: – Hun var min beste venn og forbilde

Gravide Julie Taylor klarte å rømme fra gisseltakeren på Lindt Café i Sydney. Det klarte ikke bestevenninnen Katrina Dawson.

Gisler rømmer

KOM SEG UT: Julie Taylor (midt i bildet) klarte å rømme fra kafeen hvor hun ble holdt som gissel like før politiet stormet bygget.

Foto: PETER PARKS / Afp

– Katrina Dawson var det mest fantastiske mennesket jeg noensinne har møtt. Hun var min beste venn, et forbilde og min fortrolige venn, skriver Julie Taylor i en uttalelse gitt til australske medier.

Sammen med Katrina Dawson skulle Taylor bare ta en kaffe på Lindt Café i nærheten av arbeidsplassen, da de begge ble en del av gisseldramaet som pågikk i 17 timer.

Klarte å rømme

Taylor, som er gravid, var blant gislene som ble tvunget til å fremføre gisseltakerens budskap på videoer som ble lagt ut på sosiale medier. Hun ble også tvunget til å ringe flere TV-kanaler for å legge frem gisseltakerens krav.

Etter 16 timer inne på kafeen lyktes Taylor i å rømme sammen med flere andre gisler. Venninnen klarte det ikke, og ble en av dem som ble drept i gisselaksjonen. Tre mennesker ble drept, inkludert gisseltakeren Man Haron Monis.

I uttalelsen fra Taylor hylles Dawson for sitt mot.

Katrina Dawson

BLE DREPT: Katrina Dawson overlevde ikke gisselsituasjonen i Sydney. Nå hylles hun av bestevenninnen.

– Hennes mot og styrke var, og fortsetter å være, en trøst og inspirasjon for meg. Hun brukte hele livet sitt på venner og familie, og vil bli dypt savnet av alle som kjente henne. Tankene mine går til familien hennes, som jeg har fått bli kjent med og blitt glad i, skriver Taylor.

Tidligere har det kommet frem at Dawson forsøkte å beskytte sin gravide venninne, men det er ikke klart om Dawson ble drept før eller etter politiet stormet kafeen.

Barnet er friskt

Etter krevende dager sier Taylor at hun likevel klarer å finne trøst i enkelte ting.

– Det første er den voldsomme støtten alle vi som var involvert i denne krisen har fått. Mitt eget besøk til minnestedet på Martin Place ga meg styrke i de kommende ukene. Det er godt å vite at ingen er alene, skriver Taylor.

Hun forteller også at hun og mannen har fått beskjed at alt står bra til med deres ufødte barn.

Tori Johnson

DREPT: Tori Johnson var en av dem som ble drept under gisselaksjonen i Sydney

– Hvis alt går bra, og det er ingen grunn til å tro noe annet, så får vi en nydelig baby om noen måneder. Selv om det er en krevende tid, forsøker vi å ta vare på oss selv, slik at det kan skje, skriver Taylor, som også hedrer Tori Johnson, det andre drapsofferet.

– Selv om vårt bekjentskap skjedde under de verst tenkelige omstendigheter, føler jeg meg privilegert som fikk kjenne deg, og jeg vil alltid huske deg som en snill, omsorgsfull og modig person, skriver hun.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt