NRK Meny
Normal

Ble fanget i femte etasje under bygningskollaps

Søndag morgen kollapset en nietasjes boligblogg i byen Zunyi sørvest i Kina. Fire personer er fortsatt savnet. For en kinesisk kvinne bød hendelsen på en strabasiøs redningsaksjon.

Se den spektakulære redningsaksjonen fra et sammenrast hus i Kina, tør hun hoppe?

MÅ HOPPE: I videoen over ser man en kinesiske kvinne som er fanget i femte etasje i bygningen som plutselig raste. Kinesisk brannvesen kaster et tau til kvinnen, men tør hun hoppe?

I sekstiden søndag morgen raste plutselig den ni etasjes høye boligblokken. Blant de 22 personene som bodde i det over tyve år gamle bygget var tolv av dem ute da det raste.

Men ikke alle var like heldige. I femteetasje ble en kvinne fanget mellom ødelagte vegger og knust bygningsmasse.

For å redde henne ut kan man se i videoen over at en kinesisk brannmann kaster et redningstau til den livredde kvinnen, som hun fester rundt livet.

Men for å komme i sikkerhet hos brannmannen er kvinnen nødt til å hoppe. Foran henne har deler av bygget forsvunnet, og det bærer rett ned til bakken.

Heldigvis ender redningsaksjonen godt. Skjelven hopper kvinnen fra en tynn murkant før hun lander trygt i brannmannens armer.

Flere til sykehus

Så langt er seks personer reddet ut av bygget, og fire av dem er sendt til sykehus.

Redningsmannskap leter fortsatt i ruinene etter fire personer som skal være savnet, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua News Agency.

Som følge av hendelsen ble 200 familier i nabolaget evakuert. Årsaken til kollapsen er foreløpig ukjent, og hendelsen er under etterforskning.

Kinesisk redningsmannskap utenfor et bygg som har kollapset i byen Zunyi i Kina.

ØDELAGT: Kinesiske redningsmannskap står foran det ødelagte bygget som plutselig raste i byen Zunyi i Kina søndag morgen.

Foto: CHINA STRINGER NETWORK / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt