NRK Meny
Normal

Bjørn klatret høyspentmast for å rappe egg

Erfarne jegere kunne ikke tro sine egne øyne da de så en stor bjørn grasiøst klatre opp en 30 meter høy høyspentmast, for få kloa i noen egg.

Det er tydeligvis ingen grenser for hvor langt en sulten svartbjørn vil gå for å finne mat. Eller hvor høyt.

En video filmet i skogene i den kanadiske provinsen Alberta, viser en svartbjørn som har klatret opp en 30 meter høy høyspentmast for å forsyne seg av eggene i det som tilsynelatende er et ravnereir. Rundt bjørnen flyr nemlig to fortvilede ravner og forsøker forgjeves å stanse den ubudne gjesten fra å forsyne seg fra reiret.

Den 33 sekunder lange videoen har blitt veldig populær på Facebook etter at den amerikanske våpenprodusenten O.F. Mossberg & Sons la den ut på sin side.

– Så ut som om den hadde gjort det før

Det var nemlig selskapets kommunikasjonsdirektør, Linda Powell, som fanget den vågale bjørnen på video idet den forsynte seg av eggene på høyspentmasten. Powell var ute med andre ansatte fra Mossberg på jakt i Alberta da hun fikk øye på eggtyven.

– Den klatret opp masten med den største letthet, og det så ut som om den hadde gjort dette før, sier Powel til avisen Edmonton Journal.

Hun forteller at bjørnen var veldig akrobatisk, og at det aldri var et øyeblikk der det virket som om den mistet balansen.

– Ravnene fløy rundt og hakket på den, men bjørnen så aldri en gang på dem. Den bare fortsatte, sier Powell.

Hun sier hun var der med flere svært erfarne jegere, som sa de aldri hadde sett noe lignende før.

Et annet innlegg på facebooksiden til våpenprodusenten viser flere bilder av hendelsen, blant annet bjørnen som klatrer ned fra den høye masten. Ifølge innlegget som er lagt ut, kom bjørnen seg trygt ned på bakken igjen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt