NRK Meny
Normal

Bitter familiestrid i Nasjonal front

Marine Le Pen anklager faren Jean-Marie for å drive den brente jords taktikk og for politisk selvmord. Datteren frykter faren vil ødelegge for henne før presidentvalget i Frankrike.

FRANCE-POLITICS-PARTY-FN-FILES

Marine og Jean Marie Le Pen i bitter famiestrid.

Foto: VALERY HACHE / Afp

Marine Le Pen anklager faren Jean-Marie for å sabotere hennes forsøk på å gjøre Nasjonal front mer spiselig for franskmenn flest og ødelegge hennes muligheter til å bli president.

– Jean-Marie Le Pen ser ut til å ha lagt seg til en strategi midt mellom den brente jords taktikk og politisk selvmord, sier Marine Le Pen.

Hun overtok partiet Nasjonal front etter faren i 2011. Siden har forholdet mellom de to blitt verre og verre.

Forsvarer nazismen

Le Pen (86)

Jean-Marie Le Pen (86) skaper hodebry for datteren.

Foto: BERTRAND LANGLOIS / Afp

Jean-Marie (86) gjorde seg bemerket i forrige uke da han forsvarte sin tidligere uttalelse om at nazistenes gasskamre bare var en "detalj i historien".

Tirsdag kalte han statsminister Manuel Valls, som har spansk bakgrunn, for "immigranten". Ikke nok med det, men han forsvarer også Philippe Petain, lederen for den franske regjeringen som samarbeidet med Nazi-Tyskland.

Vil hindre faren i å stille til valg

– Hans status som æresmedlem gir ham ikke rett til å komme med vulgære provokasjoner for å provosere meg og skade hele partiet, sier Marine Le Pen til nyhetsbyrået Reuters.

Hun forsøker å bli kvitt partiets stempel som et innvandringsfiendtlig og antisemittisk parti. Meningen er å få en bredere appell i forkant av presidentvalget i 2017.

Nå forsøker hun å stanse farens forsøk på å stille til valg i Provence i desember.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt