Biskop sparket etter bryllupskritikk

Den britiske biskopen Peter Broadbent langet ut mot det kommende kongelige bryllupet på Facebook. Nå må han pakke sakene sine og forlate stillingen.

Prins William og Kate Middleton forlovet

En britisk biskop fikk sparken etter at han kom med kommentarer om at Kate Middleton og prins William er hule kjendiser.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Broadbent er blitt suspendert som følge av de «svært krenkende» kommentarene han la ut på internett etter at det ble kjent at prins William hadde forlovet seg med sin Kate Middleton.

LES: Kongelig bryllup i april
LES OGSÅ: Kongelige bryllupsplaner vekker glede – og debatt

– Korrupt og mannsjåvinistisk arveprinsipp

Broadbent kom med de krasse kommentarene på Facebook og ba i går om unnskyldning, ifølge BBC .

Biskopen skrev blant annet at «bryllup skal handle om familie og ikke om et nasjonalt vissvass betalt med våre skattepenger.»

LES OGSÅ: – Bryllupet vil koste 500 millioner

Videre kritiserte han monarkiet for å ha en historie med ødelagte ekteskap, et korrupt og mannsjåvinistisk arveprinsipp, før han angrep slumpressen som forfølger kongefamilien.

Sjokkert over uttalelsene

Broadbent, som har vært biskopen i Willesden nord i London i sju år, mente ekteskapet ikke kunne vare i mer enn sju år. Han karakteriserte de to som «hule kjendiser».

I en uttalelse sier biskopen i London, Richard Chartres, at han er «sjokkert» over uttalelsene.

– Jeg har nå fått diskutert disse uttalelsene med biskop Peter og han har kommet med en uforbeholden beklagelse. Men uansett har jeg bedt ham forlate stillingen inntil videre, sier Chartres.

Chartres sier han mottok nyheten om forlovelsen med stor glede. Han har tatt kontakt med prins William og beklaget uttalelsene til Broadbent.

Video Forlovelsesintervju med William og Kate

SE VIDEO: Forlovelsesintervju med William og Kate.

SISTE NYTT

Siste nytt