NRK Meny
Normal

bin Laden-barna fikk hjemmeundervisning

Barna som bodde i bin Ladens skjulested fikk hjemmeundervisning og måtte holde seg innendørs for å unngå at terrorlederens tilholdssted ble avslørt.

Abbottabad

Så mye som 16 barn skal ha levd en isolert tilværelse sammen med Osama bin Laden, hans tre koner og to sønner i skjulestedet i Abbottabad.

Foto: AAMIR QURESHI / Afp

Rundt 16 barn skal ha bodd i Osama bin Ladens skjulested i den pakistanske byen Abbottabad.

Men barna fikk ikke mulighet til å bevege seg fritt utenfor murene og ble undervist hjemme, opplyser pakistanske politietterforskere.

Etter at amerikanske spesialstyrker tok seg inn på området og drepte terrorlederen for én uke siden, har pakistansk politi tatt over kontrollen og forsøkt å danne seg et bilde av hvordan dagliglivet var på innsiden av murene.

Veldig beskyttende

Etterforskerne har blant annet funnet et rom i huset som var utstyrt med en tavle og som skal ha fungert som hjemmeskole for barna.

– Barna fikk ikke lov til å gå på skolen som ligger i nærheten, i frykt for at de skulle bli skygget, sier en pakistansk politimann som ikke ønsker å stå fram med navn.

– De var veldig beskyttende og hemmelighetsfulle om barna. Du kan forestille deg at barna hadde plumpet ut med noe, sier politimannen til nyhetsbyrået Reuters.

Fire av barna som bodde i huset skal ha vært bin Ladens barnebarn, men det er ikke kjent hva slags slektskap han hadde til de 12 andre.

Konene underviste

I huset bodde også tre av bin Ladens koner. En jemenittisk og to saudiarabiske kvinner som nå sitter i varetekt hos pakistanske myndigheter i påvente av utvisning fra landet.

De to saudiarabiske kvinnene er høyt utdannet og hadde ansvaret for undervisningen av barna. En av dem har blant annet en doktorgrad i islamsk lov, opplyser etterforskerne.

Naboene som bodde ved siden av bin Ladens villa, forteller til Reuters at de er sjokkert over nyheten om hvem som bodde i huset. Samtidig sier de at de nå forstår beboernes merkelige oppførsel.

Barna gikk aldri ut alene for å leke med de andre ungene i nabolaget. Innimellom ble de observert på vei til butikken, men da alltid under oppsyn av en av de voksne som bodde i huset, forteller naboer.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt