Hopp til innhold

Bilder skal vise Boris Johnson drikke på fest under nedstengning

Bilder den britiske TV-kanalen ITV News har fått tilgang til skal vise statsminister Boris Johnson på fest under koronanedstengningen.

Boris Johnsen skåler under nedstengning Storbritannia

Boris Johnson på noe som ser ut som fest under nedstengningen i Storbritannia

Foto: ITV NEWS / Reuters

Bildene sår ny tvil om statsministerens påstander om at han ikke var klar over regelbrudd i Downing Street under pandemien, og blåser nytt liv i partygate skandalen.

De fire bildene viser statsministeren som skåler med flere på en avslutningsfest 13. november 2020 i Downing Street. På bordet ved statsministeren står to flasker champagne eller cava, fire flasker vin og en halv flaske gin.

Boris Johnsen på fest under nedstengning

Boris Johnson i godt humør og med et glass i hånden. Tydelig sammen med flere folk og med alkohol, men folk flest måtte følge reglene for nedstengning.

Foto: ITV NEWS / Reuters

På dette tidspunktet fikk man som følge av nedstengningen kun forlate hjemmet sitt dersom man hadde en spesifikk grunn, som å dra på jobb. Det var heller ikke tillatt å møtes innendørs fra andre husholdninger skriver ITV.

Bildene som skal ha blitt tatt på en fest hvor daværende kommunikasjonsdirektør for Downing Street, Lee Cain, ble takket av. ITV News har ikke lykkes med å identifisere alle deltagerne.

På flere av bildene ser det ut som Boris Johnson holder en tale og hever glasset for å skåle.

ITV mener denne siste avsløringen også reiser ytterligere spørsmål om hvorfor Metropolitan Police ikke bøtela statsministeren for å ha deltatt på denne festen, mens andre tilstedeværende ble bøtelagt for brudd på nedstengningen.

Bildene ble i dag raskt gjengitt i en rekke britiske medier.

Boris Johnsen i parlamentet 8.desember 2021

I parlamentet 8. desember 2021 var Boris Johnson tydelig på at han fulgte alle regler under nedstengningen.

Foto: Reuters

Johnson fikk 8. desember 2021 spørsmål i parlamentet om det fant sted en fest den aktuelle dagen. Han svarte da tydelig nei og viste til at uansett hva som skjedde så ble reglene fulgt til enhver tid.

Den såkalte partygate-skandalen har fått stor oppmerksomhet i både Storbritannia og mange andre land. Politiet har etterforsket saken, og Johnson selv og mange av hans medarbeidere har blitt bøtelagt.

Plakat av med bilde av Boris Johnsen og Partygate skrevet over

Reaksjonene har vært kraftige på at landets statsminister har brutt de strenge reglene under koronanedstengningen mens vanlige folk er blitt bøtelagt.

Foto: Matt Dunham / AP

Ifølge britiske medier skal den endelige granskingsrapporten om skandalen legges fram i løpet av denne uken. Rapporten er skrevet av toppbyråkraten Sue Gray, som har ledet granskingen.

Festene i statsministerboligen

 • 2020-2021
  Fredagsdrinker

  Ansatte i Downing Street skal regelmessig ha tatt en fredagsdrink eller to på kontoret gjennom hele pandemien. Ansatte skal ha byttet på å lasse med seg en trillekoffert med vin til kontoret for anledningen.

 • 15. mai 2020
  Arbeidsmøte med ost og vin

  Koronaen herjet i Storbritannia. I hagen til statsministerboligen var statsminister Boris Johnson, hans kone Carrie, tidligere sjefrådgiver Dominic Cummings og Johnsons privatsekretær Martin Reynolds samlet. De er avbildet på et bilde som er lekket til The Guardian, sammen med 15 andre, og spiser ost og drikker vin. Johnson har kalt det et arbeidsmøte.

  Skjermbilde fra The Guardian skal vise Boris Johnson drikke vin i hagen.
  Foto: Skjermbilde / The Guardian
 • 20. mai 2020
  Bring your own booze!

  En lekket epost fra Boris Johnsons privatsekretær Martin Reynolds til 100 ansatte ved statsministerens kontor inviterte til kveldssamling. Gjestene ble oppfordret til å ta med sin egen drikke, "bring your own booze". I ettertid har Johnson sagt at han var til stede i 25 minutter, og at han ikke burde latt samlingen skje.

  Epost Reynolds
  Foto: Skjermbilde / ITV News
 • 19. juni 2020
  Hipp hurra!

  Opp til 30 ansatte overrasket statsministeren med kake og bursdagssang på bursdagen hans. Samme kveld skal familie og venner ha samlet seg i statsministerparets bolig for å feire Johnson. En talsperson sagt at dagsamlingen varte i ti minutter, mens kveldsfeiringen foregikk utendørs.

  Britain Politics
  Foto: Matt Dunham / AP
 • 13. november 2020
  Den første avskjedsfesten

  Boris Johnson holder tale i avskjedsfesten for avtroppende kommunikasjonsdirektør Lee Cain. Samme kveld hevdes det at Carrie Johnson, som på den tiden var forlovet med statsministeren, holdt en annen privat fest i den private boligen til paret. En talsperson har kalt påstanden «bare tull».

  British PM Boris Johnson and Carrie Johnson hold virtual call at Chequers
  Foto: No 10 Downing Street / Reuters
 • 25. november 2020
  Afterwork

  Etter et arbeidsmøte i finansdepartementet sto drinker på agendaen. Arrangementet omtales som spontant. På det tidspunktet var puber stengt i London på grunn av koronarestriksjoner.

 • 27. november 2020
  Adjø!

  Nok en gang skal en medarbeider i Downing Street slutte. Nok en gang må statsministerens ansatte ta avskjed. Boris Johnson skal ha holdt tale, og bemerket for fullt det var i rommet.

 • 10. desember 2020
  Fest for utdanning?

  Utdanningsdepartementet i Storbritannia arrangerer fest. Der skal blant annet tidligere utdanningsminister Gavin Williamson ha deltatt.

  gavin williamson
  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
 • 14. desember 2020
  Tory-fest

  Ordførerkandidat Shaun Bailey og ansatte ved Det konservative partiets kampanjehovedkvarter fester. Partiet kalles ofte Torys i Storbritannia. Bailey har siden bedt om unnskyldning, og erkjent dårlig dømmekraft.

 • 15. desember 2020
  Quiz med Boris

  Det arrangeres Quiz i statsministerens kontor, og statsminister Johnson er deltaker. I et bilde The Daily Mirror har fått tak i sitter han med kollegaer med julepynt. Andre kollegaer sitter i andre kontorer, og har virtuell quiz sammen. Downing Street innrømmet at Johnson «kort» deltok på quizen, men sier det var en virtuell begivenhet.

  Boris på quiz
  Foto: Skjermbilde / The Daily Mirror
 • 16. desember 2020
  Dansefest i departementet

  Ansatte i transportdepartementet hadde fest med dans og drinker etter jobb samme dag som London innførte strenge tiltak på grunn av koronasmitte. Departementet har beklaget hendelsen.

 • 17. desember 2020
  Julefest på regjeringskontoret

  Invitasjoner skal ha blitt sendt ut av sekretæren til kabinettsekretær Simon Case. I de digitale kalenderne var hendelsen merket som «julefest». Det skal også ha vært arrangert enda en avskjedsfest denne kvelden, for Kate Josephs. Hun ledet tidligere regjeringens arbeid med korona. På bildet er Boris Johnson på joggetur, forfulgt av journalister som vil snakke om koronatidens festligheter.

  Prime Minister Boris Johnson goes for a morning run
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
 • Desember 2020
  Avskjed med kapteinen

  Forsvarsrådgiver og kaptein Steve Higham skal slutte å jobbe for Johnson. Da må det festes. Statsministeren skal ha stukket innom og holdt tale.

 • 18. desember 2020
  God jul!

  Det slås på stortromma og inviteres til nok en julefest for statsministerens ansatte. Det er denne festen som utløste undersøkelsene. En mye omtalt video viser Boris Johnsons talsperson Angela Stratton, som spøker om hendelsen i en liksom-pressekonferanse. Da denne videoen lekkes, slutter Stratton i jobben.

 • 16. april 2021
  Enda flere avskjedsfester

  To ansatte skal slutte i Downing Street. Det arrangeres to fester med 30 deltakere hver, som senere blir slått sammen. Det skal ha blitt både alkohol og dansing på festdeltakerne, men statsministeren var ikke til stede. Dagen etter var det begravelse for Storbritannias prins Philip. På grunn av restriksjonene måtte dronning Elizabeth sitte alene under begravelsen. Downing Street har siden beklaget overfor dronningen.

  Britain Politics
  Foto: Jonathan Brady / AP

SISTE NYTT

Siste nytt