Bilbombe fjernet fra Giro d'Italia

En person er arrestert etter at en kraftig bilbombe ble funnet i en parkert bil ved et luksushotell i den irske hovedstaden Dublin på søndag. Få timer senere syklet sykkelstjernene forbi samme område i søndagens etappe av Giro d'Italia.

Giro d' Italia i Irland

Den tredje etappen i Giro d´Italia ble avviklet som planlagt, til tross for bilbomben som ble funnet i nærheten av målområdet.

Foto: Fabio Ferrari / Ap

Kunstgjødselbomben ble funnet i en melkebil på en parkeringsplass ved hotellet Finnstown Country House i Lucan i Dublin. Hotellet ligger i nærheten av målområdet til den tredje etappen av årets Giro d´Italia.

Bomben som innholdt 23 kilo ekplosiver, skal også ha vært utstyrt med en timer, skriver The Independent.

– Det var en dødelig og kraftig bombe. Det kunne ha ført til fullstendige ødeleggelser dersom den hadde detonert, sier en anonym kilde til den irske avisen.

Ifølge BBC skal ikke bomben ha vært klargjort til detonering. Det er derfor uklart om sykkelrittet Giro d´Italia var målet for angrepet. Politiet kan på nåværende tidspunkt ikke si noe om hvorvidt bomben hadde blitt plantet på stedet, eller om den var på vei til å bli plantet et annet sted.

En arrestert

BBC melder at en 55-åring fra Belfast er arrestert etter bombefunnet.

Han skal ha koblinger til Continuity IRA som er en paramilitær undergruppe av Irish Republican Army (IRA).

I mannens leilighet ble det funnet utstyr som brukes for å lage bomber. Han sitter nå til avhør, skriver BBC.

SISTE NYTT

Siste nytt