NRK Meny
Normal

Bilawal-bløffmaker på Facebook

En person som har utgitt seg for å være sønn av drepte Benazir Bhutto, klarte å lure et av verdens største nyhetsbyråer med sin Facebook-profil.

Bilawal Bhuttos falske Facebook-profil (Skjermbilde)

Denne falske profilen ble nylig fjernet fra Facebook.

Foto: Erik Thomas Ganer / NRK

Internasjonale nyhetsbyråer hadde lite informasjon om Benazir Bhuttos sønn og etterfølger da det ble kunngjort at han skulle bli den neste lederen av Pakistan People’s Party.

NETT-TV: Amatørvideo tatt før Bhutto-attentatet

Men journalister over hele verden visste at Bilawal Bhutto Zardari var 19 år gammel, og at han studerte ved Oxford University. Og da er kanskje Facebook et naturlig sted for å finne mer informasjon.

Gikk rett i Facebook-fella

Det franske nyhetsbyrået AFP, som er et av verdens største nyhetsbyråer med korrespondenter over hele verden, gikk rett i Facebook-fella da de skulle finne bakgrunnsinformasjon om Bilawal.

Bilawals profil på Facebook så troverdig ut, han hadde over 600 venner og profilen hans var oppdatert med siste nytt om situasjonen i Pakistan.

Men nå har AFP forstått at de ble grundig lurt.

”Attention editors: Please KILL our Pakistan-attacks-Bhutto-Internet ex-Islamabad, which contained statements made on a hoax page on the social networking site Facebook”, heter det i en hastemelding på engelsk som AFP sendte ut i dag.

Av aviser og nyhetsbyråer som har skrevet artikler basert på Bilawals falske Facebook-profil, finner man blant andre britiske The Guardian, Londons Evening Standard, indiske Daily News & Analysis, Australias ABC News, MTV News, rediff.com osv.

Artikler der bløffmakeren er sitert:

AFP

Indiske Daily News & Analysis

Rediff.com sin sak om Bilawal

The Guardian

The Evening Standard

Globe and Mail

MTV News

Bilawal er Lawalib

Og for de som lurer på hva Bilawal heter på Facebook, er navnet hans ”Bilawal Lawalib” (Bilawal baklengs), ifølge en blog på The New York Times.

Profilen som het ”Bilawal Bhutto Zardari” er nå fjernet fra Facebook.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt