NRK Meny
Normal

Bil kjørte inn i folkemengde i Las Vegas: – Én død og 37 skadd

En person har omkommet og minst 37 skal være skadd etter at en bil kjørte inn i en folkemengde i populære «Las Vegas Strip».

Ulykke Las Vegas

Nødetater ved stedet der ulykken skjedde.

Foto: John Locher / Ap

Nyhetsbyrået Reuters skriver at det ifølge myndighetene er 14 mennesker i tillegg til den døde som er kjørt til akutten ved University Medical Center i Las Vegas. Det skal dreie seg om kvinner og menn, og ett barn. Tilstanden til disse er foreløpig ukjent.

Politiet i Las Vegas melder på Twitter at «over 37 mennesker totalt er skadet, flere kritisk», og at føreren av bilen er i politiets varetekt.

En liten gutt skal ha sittet i bilen som krasjet inn i folkemengden, melder Sky News. Gutten kom uskadet fra det, ifølge politiet.

Laster Twitter-innhold

Skjedde foran «Miss Universe»-kåringen

Hendelsen fant sted foran Paris Hotel & Casino og Planet Hollywood på den kjente «Las Vegas Strip» klokken 18.00 lokal tid søndag. Det var på Paris Hotel at skjønnhetskåringen Miss Universe ble holdt søndag kveld, og deler av «Las Vegas Strip» er nå stengt som følge av ulykken. Flere politi- og brannbiler er ved ulykkesstedet.

Den lokale TV-stasjonen KSNV-TV melder at det er en kvinne som er pågrepet etter hendelsen, og det skal ha blitt gjennomført en promillekontroll av henne på stedet. Ifølge Reuters opplyser politiet at de foreløpig ikke er sikre på om gjerningspersonen bevisst kjørte inn i folkemengden.

– Virket ikke som om hun ville stanse bilen

– Alle løp, jeg løp. jeg så en bil på fortauet som kom mot oss, forteller et vitne til TV-stasjonen KLAS ifølge CNN.

– Jeg så en kvinne, det virket ikke som om hun ville stanse bilen. hun hadde begge hendene på rattet og så rett foran seg.

Ifølge vitnet forsøkte flere å rope til kvinnen som kjørte og stanse henne.

– Jeg så menn som sprang etter henne og ropte «stopp, stopp!». Mens hun kjørte forbi så vi folk som sprang etter henne. Alle var frenetisk og sprang bare rundt, sier vitnet.

Antonio Nassar, et annet vitne som var utenfor hotellet da hendelsen inntraff, beskriver urovekkende scener.

– Bilen kjørte inn rett foran meg. Da jeg fikk snudd meg kunne jeg bare se henne kjøre vekk og folk som spratt av panseret på bilen. Du kunne høre det, sier Nasser.

– På dette tidspunktet var frontruten helt knust. Hun fortsatte å kjøre på fortauet, og stanset foran et veikryss. Folk slo mot vinduet, og hun akselererte igjen og fortsatte å pløye folk ned.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt