Hopp til innhold

Bil kjørte inn i folkemengde i Sverige - person klemt under iskiosk

Flere personer er ifølge politiet alvorlig skadd etter at en bilist kjørte inn i en folkemengde i den svenske byen Borgholm lørdag.

Bilulykke Borgholm

Webkamera-bilde fra torget i Borgholm viser oppstandelsen etter at bilen kjørte inn i en folkemasse.

Foto: WEBBKAMROR.SE / NTB scanpix

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fire personer er skadd, flere av dem alvorlig, opplyser svensk politi på sine hjemmesider. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 14.37.

Expressen.se melder at bilen kjørte inn i en grønnsaksbod, som deretter veltet inn i en iskiosk på torget i Borgholm.

– En person ligger fastklemt under iskiosk. Fire personer er skadd, to av disse er hardt skadd, sier Catarina Karlsson, vakthavende befal ved Politiet i Kronoberg.

– Forferdelig

Torget i Borgholm var fullt av mennesker da ulykken skjedde.

– Det er en forferdelig ulykke, sier Lena Karlsson, som jobber på torget i Borgholm.

Karlsson forteller at et antall sportsbiler skulle stille seg opp på torget, da noe plutselig gikk galt. En av sportsbilene begynte plutselig å kjøre i full fart.

Et vitne forteller til Aftonbladet.se at bilen skjøt fart etter at den hadde «ruset» motoren.

– Jeg hørte hvordan en av bilene ruset motoren mer enn den andre. Plutselig skjøt den fart, og kjørte rett gjennom grønnsaksboden, sier øyenvitnet.

Bilen kjørte inn i en grønnsaksbod, som deretter ødela en iskiosk. En person ble klemt fast under bilen, og en annen ble klemt fast under iskiosken.

Se webkamera-bilder fra torget i Borgholm her.

På bilder fra torget i Borgholm ser man en rekke sportsbiler som står i rekke og rad på torget. Bilene er en del av en pågående bilutstilling i Borgholm.

– Gasspedalen hang seg opp

Føreren av bilen skal ha blitt så sjokkert, at det var umulig å få han i tale. Det er derfor foreløpig uklart hva som er årsaken til ulykken, melder Expressen.

– Men etter det jeg forstår hang gassen seg opp. Alle trodde han tullet, men det sporet jo av totalt når han kjørte inn i folkemassen, sier Kristoffer Sand til Aftonbladet.se.

Borgholm ligger på øya Öland utenfor østkysten av Sør-Sverige. Rådhuset i byen er åpnet for at publikum og vitner i den lille byen kan få hjelp og snakke sammen om ulykken, melder SVT.se.

Politiet har satt i gang etterforskning av hendelsen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


SISTE NYTT

Siste nytt