Bil kjørte inn i flyplass

To personer er arrestert etter at en brennende bil ble kjørt inn hovedinngangen på Glasgow Airport.

Glasgow Airport
Foto: Kieran Dodds / AFP

To personer kjørte en stor firehjulstrekker rett inn i hovedinngangen på Terminal 1 på Glasgow Airport.

LES OGSÅ: - Det var et terrorangrep

Skotsk politi evakuerte i kveld sykehuset Royal Alexandra Hospital, etter at det ble funnet en "mistenkelig gjenstand" på en av de arresterte som var innlagt på sykehuset etter angrepet.

Bortsett fra den ene arresterte er det ikke meldt om andre sårede i angrepet.

Brannen skal nå være slukket, men det er store skader på terminalbygningen.

Flere flyplasser stengt

Glasgow Airport er nå stengt, og alle avganger og ankomster er enten omdirigert, eller innstilt. Flyplassen i Liverpool er også stengt.

Bilder fra flyplassen viser store mengder røyk fra terminalbygnigen, og en stor firehjulstrekker i brann, halvveis inne i terminalbygnigen.

Glasgow Airport
Foto: Amatør

Sky News har snakket med øyenvitner som så én av mennene i bilen ta fram ei gassflaske, lignende dem som ble oppdaget i London i går.

De forteller også at føreren av bilen som traff hovedinngangen, ble lagt i bakken etter å ha gjort motstand mot politiet.

LES ØYENVITNESKILDRINGER PÅ BBC

Krisemøte

- Bilen kjørte i høy hastighet i taxi-feltet, før føreren la bilen langt ut til høyre, for deretter å svinge hardt til venstre for å treffe hovedinngangen best mulig, sier et vitne til Sky News.

Angrepet skjer bare én dag etter at det ble oppdaget to bilbomber i London, og samme dag som det skotske parlamentet ble satt. Politiet i Skottland etterforsker nå disse hendelsene i sammenheng.

Den britiske statsministeren Gordon Brown, innkalte til et nytt krisemøte i kveld, i den nasjonale krisekomiteen Cobra. På møtet ble hendelsen på Glasgow Airport tatt opp.

Glasgow Airport
Foto: Alistair Robertson / AP

SISTE NYTT

Siste nytt