NRK Meny
Normal

Bil funnet og flere pågripelser i Paris

En svart Seat som skal ha blitt brukt i forbindelse med terrorangrepet i Paris, er funnet i forstaden Montreuil. Samtidig er seks personer, alle nært knyttet til en av gjerningsmennene, pågrepet.

Bil funnet og flere pågripelser i Paris

Mens franske etterforskere jakter på flere som kan ha vært involvert i fredagens terrorangrep, er vaktholdet i Paris betydelig skjerpet.

Foto: YVES HERMAN / Reuters/NTB Scanpix

Bilen ble brukt av personene som skjøt mot restaurantgjester under angrepet fredag kveld, opplyser politikilder til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge den franske TV-stasjonen BFMTV ble det funnet våpen i bilen i Montreuil. Den franske avisen Le Figaro melder at det ble funnet tre kalasjnikover i bilen.

Fransk politi frykter også at flere personer som kan ha medvirket til terrorangrepet fredag kveld, fortsatt kan være på frifot. Det er innført unntakstilstand og forsterket grensekontroll Frankrike etter angrepene.

Nært knyttet til Mostefai

De seks personene som er pågrepet, er alle nært knyttet til den eneste gjerningsmannen som hittil er navngitt, Omar Ismail Mostefai (29).

Tidligere er det meldt at 29-åringens far og bror er pågrepet. Boligene til deres er dessuten gjennomsøkt av politiet. Søndag opplyste politikilder at også mannens svigersøster er blant de pågrepne.

Mostefai er kjent av politiet fra før som en småkriminell med flere dommer for mindre forhold. Han ble identifisert ved hjelp av en avrevet fingertupp som ble funnet etter at han sprengte seg selv i luften i konsertlokalet Bataclan.

Laster Instagram-innhold

Kom med falskt pass

Passet som ble funnet like ved en av de døde gjerningsmennene etter terrorangrepet, tilhører en mann som søkte asyl i Serbia i forrige måned, opplyser serbiske myndigheter, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Undersøkelser har bekreftet at detaljene passer med den personen som 3. oktober ble registrert i Hellas. Interpol hadde ingen etterlysning av denne personen, heter det videre.

Greske myndigheter opplyste lørdag at passet ble brukt av en person som ankom den greske øya Leros 3. oktober. Det er ikke fastslått om den døde gjerningsmannen er identisk med mannen som eier passet.

Minst 129 mennesker ble drept og 99 er kritisk såret i seks ulike angrep i Paris fredag kveld – de fleste av dem i konsertlokalet Bataclan. Sju angripere er døde etter å ha sprengt seg selv i lufta.

– 20-30 av de døde er ennå ikke identifisert etter terrorangrepet, opplyser Frankrikes statsminister Manuel Valls.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt