NRK Meny
Normal

Beveget seg flere hundre meter før de ble drept

De tre mennene som sent i går kveld ble skutt og drept av britisk politi beveget seg flere hundre meter etter at de forlot varebilen. Flere sivile forsøkte å stanse terroristene.

Laster kart, vennligst vent...

I de åtte minuttene som gikk fra politiet først ble varslet om angrepet til de tre terroristene lå drept på bakken, forsøkte flere personer å gripe inn for å stanse gjerningsmennene.

En drosjesjåfør forteller til Sky News hvordan passasjeren hans hadde brukt seg selv som menneskelig skjold for å stenge terroristene ute fra restauranten hun var på.

– Hun holdt igjen inngangsdøren så folk kunne rømme ut bakveien på restauranten Black and Blue, forteller drosjesjåføren Aksha Patel til tv-kanalen.

– Hun skjønte at det var fæle mennesker som forsøkte å bryte seg inn. Hun holdt døren noen sekunder før de klarte å bryte seg gjennom, men hun kan ha reddet livet til minst 20 personer, sier Patel.

En politimann som ikke var på vakt skal ifølge politikilder ha rugbytaklet en av terroristene. Politimannen ble selv skadd og ligger på sykehus med alvorlige skader, skriver The Guardian og Sky News.

Forsøkte å kjøre ned gjerningsmennene

En annen taxisjåfør forteller at han forsøkte å kjøre ned de tre terroristene mens de angrep tilfeldige mennesker på gaten, skriver NTB.

– En ung jente ble stukket i brystet. Hun ble liggende der. Det er så trist, sier taxisjåføren til radiostasjonen LBC i London.

Laster Twitter-innhold

Han forteller at han ropte til alle om at de måtte komme seg unna og løpe en annen vei. Det var flere hundre mennesker ute i gatene i området der terroristene angrep tilfeldige mennesker, sier han.

– Jeg så at de hoppet ut av varebilen, som hadde stanset mellom noen trafikklys. De hadde kniver med lange blader, kanskje over 30 centimeter, og så begynte de å stikke ned tilfeldige folk, sier han.

– Jeg tenkte, jeg må forsøke å treffe ham, jeg må prøve å få ham i bakken, fortsetter mannen.

– Jeg snudde taxien rundt og holdt på å treffe en av dem da han hoppet til side og tre politifolk kom løpende mot ham med batongene sine i hendene. De visste trolig ikke hva de løp mot, bare at det var en hendelse. All ære til dem, alt de var bevæpnet med var batonger, sier mannen.

Kom tilbake for å gjøre opp regningen

Richard Angell var på restauranten Arabica i Borough Market da terrorangrepet skjedde.

I formiddag kom han tilbake til restauranten for å gjøre opp regningen og tipse betjeningen.

Laster Twitter-innhold

– Hvis det at jeg tar en gin & tonic med vennene mine, flørter med kjekke menn og går ut med fantastiske kvinner provoserer disse menneskene, så kommer jeg ikke til å gjøre mindre av det. London er verdens beste by og vi skal gå ut og glede oss mer over den, sier Angell til BBC.

Angrepet strakte seg over flere hundre meter

Angrepet begynte klokken 23:08 norsk tid lørdag. Da kjørte en hvit varebil i høy hastighet over London Bridge.

Øyenvitner forteller til britisk media at bilen kjørte fra side til side på broen og kan ha truffet så mange som 20 mennesker.

Varebilen stoppet under 50 meter fra den sørlige enden av broen, og de tre antatte gjerningspersonene løp ut.

De beveget seg så over 200 meter i luftlinje til serveringssteder der de angrep gjestene.

Minst to serveringssteder ble angrepet, og de ligger 100 meter fra hverandre i luftlinje.

Fra politiet fikk melding om hendelsen på broen, og de tre ble skutt og drept på et punkt mellom de to serveringsstedene skal det ha tatt åtte minutter.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt