NRK Meny
Normal

Betalte bevisst ikke lisens

Sveriges innvandringsminister Tobias Billström vil ikke gå av, selv om han ikke har betalt TV-lisens på ti år - av ideologiske grunner.

Tobias Billström - betalte svart
Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX / SCANPIX

- Hvorfor skulle jeg det? Å være anmeldt er noe annet en å være dømt, sier han til SRs Ekoredaktion.

Det var onsdag det ble kjent at Billstrøm i likhet med Borelius og Stegö Chilo ikke hadde betalt TV-lisens, men Billstrøm beklager ikke.

Det er av ideologiske årsaker han ikke har betalt, sier han.

Handelsminister Maria Borelius trakk seg i helga etter avsløringer om bruk av svart arbeidskraft, rot med aksjekjøp og triksing med formueskatten.

I går trakk kulturminister Cecilia Stegö Chilò seg etter avsløringer om at hun hadde benyttet seg av svart arbeidskraft og ikke betalt TV-lisens på 16 år.

Etter ti dager har Fredrik Reinfeldts nye regjering dermed satt ny verdensrekord i ministerutskiftninger.

 

Finansminister Anders Borg
Foto: JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP

Svart husarbeid

Og i dag ble den svenske finansministeren Anders Borg er anklaget for å ha betalt ut svart lønn til en barnevakt, ifølge to svenske aviser.

Den 23 år gamle kvinna satt barnevakt for finansministerens sønn da hun var 16 år. Hun skal ha fått pengene rett i hånda, og tjente opp mot 10.000 kroner i året.

Ifølge svensk lov skal en privatperson betale arbeidsgiveravgift om den ansatte tjener over 10.000 kroner i året. Dermed skulle Borg ha betalt arbeidsgiveravgift, ifølge Expressen og Aftonbladet.

Selv sier Borg at han tror han har fulgt reglene. Familien skal ha brukt flere forskjellige barnevakter.

Men han innrømmet tirsdag at han fra 1997 til 1999 hadde lønnet hushjelper svart rundt en gang i måneden og at han ikke hadde oppgitt dette. Om betalingen til hushjelpen var så høy at han skulle ha betalt arbeidsgiveravgift, ville han imidlertid ikke umidelbart innrømme.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt